HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNE MASKE DOPİNGİ

HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNE MASKE DOPİNGİ
Koronavirüs salgını, maskeye olan talebi artırınca 6 ayda 573 milyon dolarlık maske ve koruyucu giysi ihraç edildi. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) açıklamasına göre tüm dünyayı...

Koronavirüs salgını, maskeye olan talebi artırınca 6 ayda 573 milyon dolarlık maske ve koruyucu giysi ihraç edildi. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) açıklamasına göre tüm dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle tüm dünyada maske ve koruyucu giysiye oluşan yoğun talep, hazır giyim endüstrisini ayakta tutan önemli faktörlerden biri oldu.
3 aylık dramatik düşüşün ardından haziranda gelen yüzde 25’lik ihracat artışının sektör için büyük moral olduğunu belirten İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, ’’İlk 6 ayda 144,7 milyon doları tıbbi ve kumaş maske, 428,7 milyon doları da koruyucu giysi olmak üzere 573,4 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Maske ve koruyucu giysi ihracatımızda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 986’lık rekor artış elde ettik.’’ dedi.