“HDP aday destekleme derneği değil”

“HDP aday destekleme derneği değil”
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın “seçime kendi adayıyla gireceğiz” çıkışı üzerine Cumhuriyet’e açıklama yaptı. Buldan’ın...

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın “seçime kendi adayıyla gireceğiz” çıkışı üzerine Cumhuriyet’e açıklama yaptı. Buldan’ın sözlerinin partinin resmi politikası olduğunu belirten Demirtaş, “HDP bir siyasi partidir, kendisini dikkate almayacak bir adayı destekleme derneği değildir” dedi.

Demirtaş, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, Buldan’ın açıklamasının sürpriz olarak karşılanmaması gerektiğini kaydetti. Demirtaş şu ifadeleri kullandı:
“Eğer muhalefetin diğer bloku ortak aday çıkarmak için veya çıkacak adayda ilkeler üzerinde ortaklaşmak için HDP’yi ziyaret edip açık bir diyalog ve müzakere yürütmeyi düşünmüyorsa elbette HDP seçmenin karşısına kendi adayıyla çıkacaktır. Bundan daha normal, bundan daha meşru bir tutum olamaz.

Öyle bir durumda biz de tüm gücümüzle partimizin adayının arkasında durup başarısı için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Nihayetinde HDP bir siyasi partidir, kendisini dikkate almayacak bir adayı destekleme derneği değildir. Ortak aday için HDP elinden geleni yapmıştır ve yine Sayın Buldan’ın açıklamasında belirttiği gibi kapıları tümden de kapatmamıştır. Bundan sonraki sorumluluk ve adım atma iradesi muhalefetin diğer blokundadır. “

İTTİFAKLA ADAY ÇIKACAK
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan yeni bir açıklama geldi. “HDP niye aday çıkarmasın?” diye soran Buldan, “Bir kez daha ifade etmek isterim ki HDP kendi ittifakları ile birlikte adayını çıkaracak.” ifadelerini kullandı. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da Tele1’de katıldığı programda, “Bu cumhurbaşkanlığı seçimi rejimi değiştirmesi gereken bir seçimdir. Dolayısıyla herhangi bir seçim değildir. Bazı konuları müzakere etmek istediğimizi söyledik. Bu müzakere bizimle yapılmayacaksa kamuoyunda minimum yüzde 12 – 13 oyu görünen bir parti olarak kendi yolumuzda yürümeye devam ederiz. Kendi adayımızı çıkarırız” açıklamasını yaptı.