HDP de oyunda Üzerimize düşeni yaparız

Son Güncellenme Tarihi: Mart 5, 2023 / 06:19

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Gün, umudu ve ortak mücadeleyi büyütme günüdür. HDP üzerine düşen sorumluluklarının farkındadır ve bu sorumlulukları yerine getirecek iradeye sahiptir. Umutsuzluğa yer yok. Buradayız, hep birlikte değiştireceğiz, hep birlikte kazanacağız” dedi.


KENETLENME ÇAĞRISI
HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’dan ayrılma kararı üzerine gelişmeleri değerlendirmek için olağanüstü toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Sancar, “Kimsenin kuşkusu olmasın ki HDP olarak alacağımız sorumlu kararlar Türkiye halklarının demokrasi, eşitlik, adalet, özgürlük, barış hasretini karşılamayı hedefliyor” dedi. Sancar, “Tüm toplumsal ve siyasal muhalefeti umudu büyütmek için kenetlenmeye çağırıyoruz” ifadesini kullandı.


KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK VERİLECEK Mİ?
Sancar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına nasıl yaklaştıklarının sorulması üzerine “Bu konuda hangi yolu izleyeceğimiz defalarca sözcülerimiz tarafından açıklanmıştır. Gelişmeleri takip edeceğiz. Kurullarımızda ve ittifakımızda değerlendirip açıklayacağız” yanıtını verdi.
BULDAN: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Hatay Defne’de yaptığı açıklamada “AKP-MHP iktidarının gitmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Yeter ki bu hükümet gitsin. Artık bu ülkede tek bir insanımızın bile bu hükümete sabrı kalmamıştır” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top