HDP destek vermeye yakın Genel merkeze bekliyoruz

Son Güncellenme Tarihi: Mart 7, 2023 / 08:25

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı yaparak “Toplumda güçlü bir değişim isteği var. Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde konuşmak için ziyaretini bekliyoruz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Seçim ikinci tura kalırsa ne yapacağımızı konuşmamıza gerek yok, ilk turdan bitirelim” dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde yer alan HDP’nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın programına katıldı. Depremin ardından aday çıkarma sürecini yeniden ele aldıklarını vurgulayan Sancar “Bu sürecin sonunda, biz aday çıkarır mıyız çıkarmaz mıyız; tabii ki kurullarımızda ve ittifak güçlerimizle yapacağımız görüşmelerde karara bağlanacaktır” dedi. Daha önce yaptıkları “Ortak adayın bizimle yapacağı doğrudan görüşmeler sonucu uzlaşmaya varılırsa biz bu adayı destekleriz” açıklamasını hatırlatan Sancar, şunları söyledi: “Hedefimiz demokrasi, adalet, özgürlüktür. Bir pazarlık ya da bakanlık münakaşası bizim gündemimizde değil. Amacımız demokratik değişimi sağlayacak bir uzlaşıyı sağlamaktır. Esas hedefimiz bu ülkeye demokrasiyi huzuru adaleti barışı getirmektir. Bunları görüşmeye bekliyoruz. Programımızı dayatma ve bunları kabul ettirme gibi bir derdimiz yok. Temel konularda bir yol haritası üzerinde uzlaşmamız gerekiyor. Hemen yarın beklemiyoruz ama acil onarım, güçlü demokrasiye geçiş ve bunları sağlayacak bir anayasa üzerinde uzlaşıya varmalıyız. Aksi takdirde seçenek bellidir: Kendi adayımızı çıkarırız.”

DEMİRTAŞ: BEKLİYORUZ
HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Sancar’ın sözlerini alıntılayarak sosyal medyadan “Sayın Kılıçdaroğlu’na hayırlı olsun diyoruz. Kendisini HDP’ye de bekliyoruz” mesajını paylaştı.

TİP’TEN TEBRİK MESAJI
Türkiye İşçi Patisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top