HDP ile diyaloğu kıymetli buluyoruz

HDP ile diyaloğu kıymetli buluyoruz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “HDP ile bizim bir diyaloğumuz var ama diyalog ayrı bir konu işbirliği ayrı bir konu. Altılı masada HDP yok fakat diyaloğun kendisini kıymetli biliyoruz” dedi.Demokrasi ve Atılım Partisi...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “HDP ile bizim bir diyaloğumuz var ama diyalog ayrı bir konu işbirliği ayrı bir konu. Altılı masada HDP yok fakat diyaloğun kendisini kıymetli biliyoruz” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Erzurum’da partisinin il teşkilatıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluştu. Burada yaptığı konuşmada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Babacan, HDP’ye ve geçiş sürecine ilişkin gelen sorular üzerine şunları söyledi:

“HDP’yle diyalogumuz var. Başka partilerin de diyalogu olabilir. Diyalog ayrı, iş birliği ayrı konu. Altılı masada HDP yok. Hükûmete yakın basına bakacak olursak, ‘Masa örtüsünün altını kaldırın, altında’ falan filan. Ben açıyorum bakıyorum, yok. Hiçbir toplantıya katılmadılar. Dolabın içinde falan da yoklar.

Bugünkü Anayasa'ya, yasalara göre kurulmuş bir siyasi parti ve belli bir kimliğin, iddianın temsilcisi olan partinin demokratik sistemimizde yok görünmemesi lazım. Eğer yarınlar konusunda uzlaşma diyorsak, mutabakat arayışı diyorsak, ortak bir hedef oluşturma niyeti varsa biz bunu herkesle oturup konuşuruz. Çünkü bu kavga, bu çatışma artık bitmeli bu ülkede.”