HDP: Meral Hanım karar versin, muhalefet mi İçişleri Bakanı mı?

HDP: Meral Hanım karar versin, muhalefet mi İçişleri Bakanı mı?
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te basın açıklaması yaptı. HDP’li Beştaş, polisin HDP’lilere yönelik tutumuna ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaptığı açıklamaya tepki gösterdi, “Meral...

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te basın açıklaması yaptı. HDP’li Beştaş, polisin HDP’lilere yönelik tutumuna ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaptığı açıklamaya tepki gösterdi, “Meral Hanım karar versin, muhalefet mi İçişleri Bakanı mı?” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından, “Kadıköy’deki terör propagandasında polisimize yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Huzurumuz için çalışan evlatlarımıza el kaldıranlar için acilen gerekli adımların atılmasını bekliyoruz” paylaşımını yaptı.

Beştaş şöyle konuştu:
“Sayın Akşener de açıklama yaptı. ‘Kadınlar yürütülmüyor, siz onları yürüttünüz’ diyor. Sanki bizler orada özgürce yürümüşüz, Gemlik’e gitmişiz, hiçbir engelleme yok gibi tweet atmış. Yanılıyorsun Sayın Akşener, dün konuşmama bile izin vermediler! Yürüyüşe izin verilmedi. En temel demokratik hak kullandırılmadı. Kadınlar yürütülmedi diyorsunuz doğru kadın eylemlerinde de yine şiddet gören biziz. Ali İsmail Korkmaz’ın anmasında da yine biz varız, orada da biz engelleniyoruz. Meral Hanım karar versin muhalefet mi İçişleri Bakanı mı? İçişleri Bakanlığı’na mı özeniyor? Eğer güçlü bir muhalefet yapmak istiyorsa, Kürt düşmanlığını körükleyen politikalardan uzak dursun.”