HDP: Milletvekilimize polis tarafından mermi çekirdeği fırlatıldı

HDP: Milletvekilimize polis tarafından mermi çekirdeği fırlatıldı
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Şırnak’ta Cizre Belediyesi’ne kayyum atanmasının yıl dönümünde milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Nuran İmir’in de katıldığı basın açıklaması sırasında bir polisin vekillere mermi...

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Şırnak’ta Cizre Belediyesi’ne kayyum atanmasının yıl dönümünde milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Nuran İmir’in de katıldığı basın açıklaması sırasında bir polisin vekillere mermi çekirdeği fırlattığını açıkladı:

“Cizre’de Milletvekilimiz Hasan Özgüneş’e polis tarafından mermi çekirdeği fırlatıldı. Bu görüntü kolluğun geldiği pervasızlık düzeyinin kanıtıdır. Tehditleriniz bize bir adım bile geri attıramaz. Buradayız, halkımızlayız.”

EMNİYET: İFTİRA
Emniyet Genel Müdürlüğü ise HDP’nin suçlamasını ‘iftira’ olarak niteledi ve reddetti. Emniyet açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Olay anına ilişkin görseller üzerinde yapılan analizde, Özgüneş’in karnına isabet eden cismin, grubun ön tarafından geldiği ve yukarıdan düştüğü görülmektedir. Mermi çekirdeğinin burun kısmındaki ezilmenin az ve yaklaşık 45 derece açı oluşturmasından dolayı yorgun mermi çekirdeği olduğu değerlendirilmektedir. HDP milletvekiline mermi çekirdeği attığı dezenformasyonunun öznesi haline getirilmeye çalışılan personelimizin, kendisine ait çevik kuvvet kalkanı üzerinde bulunan şeffaf renkli jelatini kazıdıktan sonra sağ el başparmağı ile yere doğru attığını ortaya koymaktadır. Olayla ilgili başlatılan adli tahkikat da devam etmektedir.”