HDP Sansürünün Asıl Sebebini Altaylı Anlattı

HDP Sansürünün Asıl Sebebini Altaylı Anlattı
Habertürk TV’deki HDP’siz HDP tartışmasında, kanal sunucularının açıklamalarının ardından Fatih Altaylı da konuya girdi ve “HDP Meselesi” başlıklı yazısında “Habertürk ekranlarında HDP’li vekil neden yok” sorusuna...

Habertürk TV’deki HDP’siz HDP tartışmasında, kanal sunucularının açıklamalarının ardından Fatih Altaylı da konuya girdi ve “HDP Meselesi” başlıklı yazısında “Habertürk ekranlarında HDP’li vekil neden yok” sorusuna yanıt verdi. Yazısında Habertürk sunucuları Didem Arslan Yılmaz, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy’un açıklamalarına katılmadığını, onlar gibi düşünmediğini belirten Altaylı, Habertürk kanalının 2015 yılındaki hendek olaylarından sonra HDP’lileri konuk olarak almamaya karar verdiğini, kanalın kararına uyduğunu fakat katılmadığını ifade etti.

Fatih Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Zannedersin, tüm ekranlarda her gece sabaha kadar HDP’liler konuşuyor, anlatıyor da bir Habertürk ekranı kendilerine kapalı.

‘HDP’yi konuşuyoruz, HDP’liler niye yok?’ sorusuna Didem Arslan Yılmaz’ın verdiği ‘Biz özel sektörüz’ yanıtı zaten yeterince manasızdı.

Bir de üzerine Veyis Ateş ile Mehmet Akif Ersoy’un ‘Terörle aralarına mesafe koymadıkları için onları konuk etmiyoruz’ sözleri gelince sanki HDP’lilere sansür uygulayan tek Kanal Habertürk’müş gibi bir hava yaratıldı.

Yahu bu insanları hiç kimse ekrana çıkarmıyor, sadece Habertürk değil!

(…) Buranın bir yönetimi var.

Ve 2015 yılındaki ‘hendek kalkışması’ sonrası Habertürk yönetimi şöyle bir tasarrufta bulunmaya karar vermiş:

‘2015 seçimleri sonrası PKK’nın barış sürecini paramparça etme, siyasi çözümün önüne terör ve kanla tıkamasına karşı kılını bile kıpırdatmayan, bunun yanlışlığına dair tek kelime bile etmeyen, hatta binlerce insanın ölümüne yol açan bu silahlı kalkışmayı ‘çağın direnişi’ şeklinde tanımlayıp selamlayan bir partinin temsilcileri objektif olarak teröre destek mahiyetindeki bu görüşlerini ekranlarımızda açıklayamazlar.’

Anlayacağınız hendek kalkışması sonrası Habertürk ekranları HDP’lilere kapanmış.

Buna karşı bir tavır alamadıkları için.

Benden istenen de kanalın bu kararına saygı göstermem.

Katıldığım değil, uyduğum bir karar.”