HDP seçim turunu tamamladı

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 29, 2021 / 15:22

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Meclis’te “erken seçim önergesi” verilmesi için muhalefet partilerine ziyaretlerini sürdürüyor. Buldan ve Sancar dün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Pervin Buldan, “CHP, yapacağı istişarenin ardından yanıtını bize iletecek” dedi.

Buldan ve Sancar daha önce Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’ni ziyaret etmişlerdi. Bu ziyaretlerde olduğu gibi DEVA Partisi ve CHP’deki görüşmelerinin ana gündem maddesi yine ekonomik kriz ve “erken seçim” oldu.

Sancar, Babacan’la görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ziyaretlerinin amacının “ittifakları tartışmak” olmadığını vurguladı.

Sancar, “Şu an yaşadığımız temel sorunların kaynağında iktidarın bu yıkıcı anlayışı yatmaktadır. HDP olarak bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmek için bu görüşmeleri başlattık. Ayrıştırma politikalarına karşı daha çok diyalog, düşmanlaştırmaya karşı daha çok demokrasi önerimizle partilerle görüşmelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Babacan ise görüşmede ekonomik krizin yanı sıra, 6 muhalefet partisinin yürüttüğü “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışması ile ilgili eş genel başkanlara bilgi de verdiklerini söyledi. Türkiye’nin “çoklu kriz” ortamından geçtiğine işaret eden Babacan, bunun ortadan kaldırılması için sistem, zihniyet ve “topyekün iktidar değişikliği”ne gereksinim olduğunu vurguladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top