HDP: “Uçum AYM’ye talimat verdi”

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 11, 2023 / 11:15

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un, HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili, «Anayasa hukukuna ve siyasi partiler kanuna bakıldığında kapatılması beklenen bir durumdur” sözlerine HDP’den tepki geldi. HDP bu açıklamayı “AYM’ye talimat” olarak değerlendirdi.

Gazete Duvar’ın haberine göre HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Mehmet Uçum’u geçmişteki hak savunuculuğu döneminden tanıdığını belirterek, şunları söyledi:
“Uçum, her şeyi unutmuş olsa da bulunduğu makam gereği bu sözlerinin Anayasa Mahkemesi’ne talimat anlamına geldiğini, mahkemeyi etkilediğini, sonucu tayin ettiğini, üyeleri baskıladığını biliyor. Hukukçu kimliğini bir nebze olsun taşıyor olsaydı yargı bağımsızlığını da bilir ve buna göre konuşurdu. Kendisi Anayasa Mahkemesi’ne talimat vermiştir. Bunu kamuoyu da görüyor.”

Uçum’un geçmişteki hak savunucusu ve hukukçu kimliğinden vazgeçtiğini belirten Beştaş, “Mehmet Uçum, Yargıtay Başsavcısı mı, AYM Başkanı mı, AYM üyesi mi? Saray’ın ruhu nasıl bir ruhsa kendisini artık yargıç olarak görüp karar mercii gibi davranıyor” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top