HDP'de ayrılan Ayhan Bilgen: Kılıçdaroğlu'na destek vermemiz mümkün değil

HDP'de ayrılan Ayhan Bilgen: Kılıçdaroğlu'na destek vermemiz mümkün değil
HDP’den ayrılan Ayhan Bilgen'in genel başkanlığını yaptığı SES Partisi, Ümit Özdağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının ardından bir bildiri yayınladı.Açıklamada, Ümit Özdağ ile imzalanan...

HDP’den ayrılan Ayhan Bilgen'in genel başkanlığını yaptığı SES Partisi, Ümit Özdağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının ardından bir bildiri yayınladı.

Açıklamada, Ümit Özdağ ile imzalanan protokol gerekçe gösterilerek "paradigma değişikliğinden dolayı Millet İttifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermemiz mümkün değildir" ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın ilgili bölümü şöyle:

"Seçmen iradesini özgür birey, bilinçli yurttaş ve sorumlu toplum perspektifi ekseninde ele alıyor ve partimize gönül veren her seçmenin iradesine saygı duyuyoruz. Bu bağlamda; Partimizin varoluşsal sebepleri de dikkate alınarak, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile vardığı anlaşma sonrası, Millet İttifakını destekleyeceğine ilişkin karar ve açıklaması partimiz ve parti tabanımız açısından kabul edilemezdir. Sosyal barış, siyasi uzlaşma ve toplumsal bütünleşme gibi hususların öncelikli olmasına inandığımız yeni dönemde, bu beklentilerimize taban tabana zıt bir paradigma değişikliğinden dolayı Millet İttifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermemiz mümkün değildir. Bu husustaki kararlılığımız değişmezdir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

"Genel merkezler halkın talebine uygun karar alır"

Bilgen, daha sonra Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Söz ve karar halkındır.Partilerin sahibi isimsiz kahramanlardır. Genel Merkezler halkın talebine uygun karar almazsa halk kendi kararını alır."