HDP’de bayramlaşma: Barışa vesile olsun

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 4, 2022 / 10:16

Bayramın ikinci günü siyasi partiler arası ziyaretler yapıldı. CHP ve Gelecek Partisi’nin HDP’ye yaptığı ziyarette ana gündem; Gezi Davası kararı, kadın mücadelesi oldu. HDP’ye yapılan ziyaretleri Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, MYK üyesi Sultan Özcan, PM üyesi Ali Özkan karşıladı.

Gelecek Partisi adına yapılan ziyarette konuşan İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı, “Kuruluş sebebimiz Türkiye’ye barışı, huzuru, ekonomik refahı hakim kılmaktır. İnşallah bir sonraki bayram bunları gerçekleştirmiş oluruz” dedi.

Filiz Kerestecioğlu ise demokrasinin, hukukun ve insan haklarının yaşanabildiği bir ülke olması için yürüttükleri mücadeleye dikkat çekerek, “Ülke demokratikleşecekse bu biraz da kadınların mücadelesiyle gerçekleşecek. Hak arama bilincinin ülkede gelişmesi gerekiyor. Herkesin insan haklarına sahip olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Bu geliştiğinde farklı bir ülke olacağız” diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Fethi Açıkel, “Umarım bu ziyaretler emeğin, demokrasinin ne kadar kıymetli olduğunun, hukuksuzluk altında hiçbir ülkenin ayakta kalamayacağının anlaşılmasına vesile olsun. Türkiye seçimlere gidiyor, halkımız hak etmediği bir iktidardan ve zihniyetten kurtulacak” dedi.

Kerestecioğlu da, “1 Mayıs çok coşkulu geçti bu umut verici bir şey. Ama hem yoksulluğun hem de saldırıların yoğun yaşandığı bir dönemdeyiz. Bunu değiştirmek için de umut veren bir coşku vardı alanlarda. Bayramlar barışa vesile olsun, haksızlıkların ve hukuksuzluğun sona ermesine vesile olsun” dedi.

Scroll to Top