HDP’den çözüm için çağrı

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 19, 2020 / 09:06

HDP Parti Meclisi bildirisinde Kürt sorununa çözümde rol alacak her türlü çabanın destekleneceği belirtildi. Bildiride, “HDP olarak Kürt Sorununun çözümü için sorumluluk ve risk almaya hazırız” denildi ve Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması çağrısı yapıldı.
HDP’nin 16 Ağustos’ta Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığında online gerçekleşen Parti Meclisi (PM) toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede kayyımlar, Demokratik Mücadele Programı, Kürt sorununun yanı sıra ülkedeki siyasal ve ekonomik gelişmeler ele alındı. Bildirgede, Kürt sorununda demokratik çözüm ihtiyacının büyüdüğü ifade edilerek şöyle denildi:
‘ÇÖZÜM SADECE
VAATLERLE GELMEZ’
“Kürt meselesinde demokratik çözümün sadece Kürt sorununu dillendiren açıklamalar ve vaatlerle gelmeyeceği tarihi tecrübelerle sabittir. Böylesine tarihi ve toplumsal acı biriktiren bir sorunu, demokratik çözüm projeleri üretip siyasi riskler üstlenerek ve tüm coğrafyaya yayılmış istibdat rejimine karşı net tavır alarak hep birlikte çözebiliriz. HDP olarak Kürt Sorununun çözümü için sorumluluk ve risk almaya hazırız. Bu anlamda rol alabilecek her türlü çabayı destekleyeceğimizi ve bizatihi içerisinde yer alarak katkı sağlayacağımızı bir kez daha tüm kamuoyuna deklare ediyoruz. Siyasi aktörleri, aydınları, akademisyenleri ve tüm kamuoyunu da Kürt Sorununun demokratik çözümünde inisiyatif almaya çağırıyoruz.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top