HDP’li Beştaş’tan ‘Dolmabahçe Mutabakatı’ çağrısı

Son Güncellenme Tarihi: Mart 1, 2022 / 13:33

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, altı muhalefet partisinin bir araya gelmesiyle ilgili, “Biz kendi yolumuzda yürüyoruz ve hakikaten gittiğimiz her yerde HDP’ye olan ilginin, desteğin ve dayanışmanın büyüdüğünü görmekten mutluluk duyuyoruz. Üçüncü yolu örmeye ve demokrasi ittifakını büyütmeye kararlıyız” dedi.

Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat’ta iki yıl dönümü bulunduğunu, bunlardan birinin 1997’de yapılan ‘postmodern darbe’nin yıl dönümü olduğunu söyledi. O dönem siyasete çok ciddi bir darbe yapıldığını, bunu çok iyi hatırladıklarını anlatan Beştaş, “Vesayeti ve statükoyu esas alan bir darbe. Türkiye yurttaşlarının toplumsal ve siyasal sorunlarının siyaset yoluyla çözülmesini erteleyen bir darbe” değerlendirmesinde bulundu.

Beştaş, diğer yıl dönümünün ise 2015’te yapılan “Dolmabahçe Mutabakatı” olduğunu söyleyerek, bu mutabakat açıklanırken toplumda büyük bir umut, hoşgörü ve “konuşabilme hali” bulunduğunu kaydetti.

“Dolmabahçe Mutabakatı”nın toplumsal barış tesis edilerek Cumhuriyetin demokratikleşmesini ilan ettiğini kaydeden Beştaş, bu mutabakatın, iktidar bekası uğruna yok sayıldığını söyledi. Beştaş, “Dolmabahçe Mutabakatına” dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top