HDP’li Güzel’e fezleke

HDP’li Güzel’e fezleke
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığı’na gönderildi.Güzel’in, Adıyaman’da 2017’de düzenlenen operasyonda öldürülen PKK’lı Volkan...

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Güzel’in, Adıyaman’da 2017’de düzenlenen operasyonda öldürülen PKK’lı Volkan Bora ile fotoğrafları bazı medya organlarında yayınlanmıştı. Fotoğrafların, Bora’nın telefonundan ele geçirildiği belirtildi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, fezleke ile ilgili olarak “Anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Güzel, Twitter hesabından yayımladığı yazılı açıklamada, “Madem bu fotoğraflar 5 yıl önce elinize geçti, milletvekili olmadığım bir yıl boyunca neden hakkımda herhangi bir soruşturma başlatılmadı? Nasıl oluyor da bu fotoğraflar öncelikle bir fezlekede değil de bir ‘gazete’ sayfasında yayınlanıyor?” diye sordu.

“İktidar odaklarının yıllardır elinde tuttuğu fotoğrafların, yıllar sonra bir siyasi kumpasın parçası olarak şimdi basına ve kamuoyuna servis edildiğini” savunan Güzel, fotoğrafın barış sürecinde çekildiğini söyledi. Bora ile duygusal ilişkilerinin olduğunu söyleyen Güzel, “O dönem sevdiklerine ulaşmaya çalışan birçok kişi gibi ben de Bora’ya ulaşmaya çalıştım. Bölgeye gittim beni iki kadın karşıladı. Güvenlik gerekçesiyle kendi kıyafetlerini giymem gerektiğini söylediler. Gittim ve görüştüm” dedi.