HDP’li Sancar’a göre ‘tezgah’ belli: Muhalefet de aynı oyunun parçası

HDP’li Sancar’a göre ‘tezgah’ belli: Muhalefet de aynı oyunun parçası
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a göre Türkiye’de ‘nefret objesi olmadan’ siyaset yapılamıyor.Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Sancar, beş gün önce HDP Genel Merkezi’nin ablukaya alınmasına değindi.Türkiye’nin...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a göre Türkiye’de ‘nefret objesi olmadan’ siyaset yapılamıyor.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Sancar, beş gün önce HDP Genel Merkezi’nin ablukaya alınmasına değindi.

Türkiye’nin ciddi bir seviye kaybı yaşadığını ve bu durumun kanlı bir döngüye yol açtığını söyleyen HDP lideri, genel merkezleri önünde yaşananlarla eş zamanlı olarak enflasyonun açıklandığına dikkat çekti:

“Provokasyonun yapıldığı saatlerde enflasyon açıklanmıştı. Gün boyu bu mesele konuşulmadı, enflasyonun son yirmi yılın en yüksek seviyesine çıktığı haberlerde yer almadı. Tezgah belliydi, kendi medyalarını genel merkez önüne yerleştirmişler, oradan canlı yayın yaptılar. Ama onu da boşa çıkardık.

Burada yapılmak istenen, bizim üzerimizden yoksulluk, zulüm politikalarını halkın gündeminden çıkarmak, dikkatleri başka yere çekmek ve mücadele azmini zayıflatmak. Karamsarlığı yaymaktır.”

Muhalefet partilerini de iktidarla aynı davranmakla eleştiren HDP eş genel başkanı şunları söyledi: “Kendilerine muhalefet partileri diyen çevreler de aynı oyunun parçası durumunda. Nefret, kin, gerilim politikalarından başka yol tanımayan anlayışlar, bu politikaları sığınmacılar üzerinden hayata geçirmeye çalışıyorlar.”