HDP’nin demokrasi yürüyüşü sürüyor

HDP’nin demokrasi yürüyüşü sürüyor
Partisinin DarDemokrasi Yürüyüşü kapsamında İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, valiliklerin yasak kararlarına ve polis müdahalelerine rağmen yürüyüşlerinin engellenemeyeceğini söyledi....

Partisinin DarDemokrasi Yürüyüşü kapsamında İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, valiliklerin yasak kararlarına ve polis müdahalelerine rağmen yürüyüşlerinin engellenemeyeceğini söyledi. Buldan “Arkadaşlarımız özgür kalana kadar yürüyüşümüz devam edecektir” dedi.

HDP’nin ‘Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’nün Edirne kolunun İstanbul’daki etkinlikleri Sultanbeyli’de devam etti.  Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yarın Ankara’da deklarasyon açıklayacaklarını belirtti. Konuşmasında HDP’nin tutuklu milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve üyelerinin isimlerini tek tek sayan Buldan, “Haksız bir şekilde iradeleri gasp edilmiş milletvekillerimiz ve eş başkanlarımızın cezaevlerinde haksız bir şekilde tutulduklarını biliyoruz. Bu hukuksuzluklara karşı başlattığımız yürüyüşümüz amacına ulaşacaktır. Arkadaşlarımız özgür kalana kadar yürüyüşümüz devam edecektir” dedi.

Kendilerine gösterilen ilgiye ve yürüyüşlerinde emekleri olanlara teşekkür eden Buldan, şunları söyledi: “Demokrasi yürüyüşümüzü yarın Ankara’da tamamlıyoruz. Ankara’da belirli bir yerde, bir deklarasyonla birlikte yürüyüşümüzü tamamlayacağız. Ancak bu yürüyüşü sonlandırmayacağız. Farklı etkinliklerle sizlerle bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Bu yol uzun bir yol. Bu yolun sonunda barış, demokrasi ve adalet var” dedi. Daha sonra Sultanbeyli’den yola çıkan konvoy, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde durarak tutuklu kadın siyasetçiler için mor balon uçurdu. Balonlar uçurulduktan sonra Buldan, “Balonları Kandıra cezaevinde olan kadın arkadaşlarımızın özgürlüğüne uçurduk” dedi.

Hakkari ve Edirne’den yola çıkan demokrasi yürüyüşünün Hakkari kolu da Diyarbakır’ın ardından Urfa’ya ulaştı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet, Diyarbakır ve ilçelerindeki etkinliklerin ardından Urfa’ya geçti.