HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır

HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Aralık İnsan Günü nedeniyle yapılan açıklamaları Twitter hesabı üzerinden eleştirdi.805 aydının imzaladığı metni hedef alan Bahçeli, aydınları, “kiralık kalem, sözde gazeteci, kimliksiz”...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Aralık İnsan Günü nedeniyle yapılan açıklamaları Twitter hesabı üzerinden eleştirdi.

805 aydının imzaladığı metni hedef alan Bahçeli, aydınları, “kiralık kalem, sözde gazeteci, kimliksiz” olarak tanımladı. HDP’ye de “husumet ve hıyanet oluşumu” diyen Bahçeli, HDP için “Özgürlük ve insan hakları sığınığına yuvalanarak Türkiye’ye meydan okumaktadır” dedi. “Terör yuvası” olarak tanımladığı HDP’nin kapatılması gerektiğini söyleyen Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Bu kervan böyle gitmemelidir. Adalet ve hukuk mutlak surette devreye girmeli, HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır. Yani demem odur ki, HDP’yi Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır.”

2021 REFORM YILI OLACAK

HDP’nin kapatılması talebinin ardından Bahçeli, yargı reformu tartışmaları için de “Anlaşıldığı üzere, 2021 reform yılı olacaktır. Bizim de arayış ve özlemimiz budur. Hukuktan ekonomiye, daha doğrusu hayatın her alanında 2023 vizyonuna muvafık ve müzahir bir reform seferberliğine sonuna kadar destek olacağımızın güvence ve sözünü açık çek olarak veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ardından da son haftalarda gündeme gelen Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın uzun tutukluluk sürelerine değindi. Demirtaş'a "terörist", Kavala'ya "Sorosçu" diyen Bahçeli, "Tarafsız Türk mahkemeleri karar vermelidir, suç ve suçluyla mücadele edilmelidir" ifadelerini kullandı.

HDP'den Bahçeli'ye: HDP yerine ağzını kapat

HDP, Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösterdi. HDP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bahçeli’ye yanıtımızdır; İktidara dayanarak, sarayın konforlu gölgesine sığınarak mafyacılık yapanlar bu ülkenin gerçek düşmanlarıdır" denildi.

Açıklamada, "Size rağmen bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. HDP’yi kapatmak yerine ağzınızı kapatırsanız ülkenin geleceğine büyük iyilik etmiş olacaksınız..." ifadeleri kullanıldı.