HDP’nin logosuna bomba koydular

HDP’nin logosuna bomba koydular
HDP, ATV’de partileri yayınlanan bir haberde partilerinin logosunun değiştirilmesi hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikâyette bulundu.ATV’nin 12 Aralık tarihli yayınında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin...

HDP, ATV’de partileri yayınlanan bir haberde partilerinin logosunun değiştirilmesi hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikâyette bulundu.
ATV’nin 12 Aralık tarihli yayınında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasına yönelik sözlerini konu alan bir haber yayınladı. Bu sırada ekrana yansıtılan, gövdesi iki adet mor elden oluşan, yeşil yapraklar ile çeşitli yıldızlar, ağaç tasvirli olan HDP logosunun değiştirildiği görüldü. ATV’nin kullandığı görsele yaprak ve yıldız yerine el bombası ve mermi yerleştirildi. Kanal, bu oynanmış logonun üzerine kapatma mührü yerleştirdi.
HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, ATV’ye bu konu dolayısıyla şikâyette bulundu.

A Haber, Tahir Elçi’yi “terörist” saydı, ailesini hedef gösterdi

CHP’nin hukukçu vekili Mahmut Tanal, öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesini “PKK’lı teröristin cenazesi” gibi sunan A Haber ve sunucu Erkan Tan’ı savcılığa, RTÜK’e ve Basın Konseyi’ne şikayet etti. Tanal, yasal hakkını kullanarak A Haber’e düzeltme ve cevap yazısı da gönderdi.