HDP’siz HDP tartışması

HDP’siz HDP tartışması
Önceki akşam Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin nabzı programındaki HDP’siz HDP tartışmasına konuktan gelen itirazın yankıları sürüyor. HDP’nin Demokrasi Yürüyüşü’nün siyasete etkilerinin tartışıldığı...

Önceki akşam Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin nabzı programındaki HDP’siz HDP tartışmasına konuktan gelen itirazın yankıları sürüyor. HDP’nin Demokrasi Yürüyüşü’nün siyasete etkilerinin tartışıldığı programa, HDP’den hiç kimsenin çağrılmamamış olmasına ilk tepki yayın sırasında hukukçu konuk Salim Şen’den geldi. Şen’in eleştirisine hemen yanıt veren Sunucu Didem Arsan da “Biz kamu kuruluşu değiliz, özel sektörüz. Bu bir tercihtir. Bu tercihin nedenleri öyle veya böyle farklıdır. Ama zaman zaman bu ekranlarda da HDP’liler zamanında olmuştur” dedi. Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan ise sunucuya tepki gösterdi. “Şunu demek istiyor: HDP’lileri çıkarırsak; patron fırça yer, ihale alamaz, işleri bozulur, beni de kovarlar” ifadeleri ile paylaştı. Paylan, “Gazetecilik tercih değil hakikat arayışıdır” dedi.
HDP Muş eski Miletvekili Sırrı Sakık da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , “Didem Aslan Habertürk ‘biz özel sektörüz o yüzden HDP’yi programa almama tercihinde bulunuyoruz’ diyor. Kürt düşmanıyız, iki yüzlüyüz, korkağız, milyonlarca insanın partisine gıyabında her iftirayı atarız diyemedikleri için bu ucuz bahaneyi sunuyorlar. Sizin adınıza ben utanıyorum” ifadesini kullandı.