HDP’ye kapatma davası yeniden

HDP’ye kapatma davası yeniden
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameyi, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gönderdi. HDP ise iddianameye “#HDPyiDeğilMafyayıYargıla” etiketiyle yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.Yargıtay...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameyi, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gönderdi. HDP ise iddianameye “#HDPyiDeğilMafyayıYargıla” etiketiyle yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemli yaklaşık 850 sayfalık iddianamesinde, yaklaşık 500 partili hakkında siyasi yasak istendi. İddianamede, partinin banka hesabına tedbir konulması da talep edildi.
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, konuya ilişkin sosyal medya hesabından, “7 Haziran yenilgisini hazmedemeyenler, yenilginin yıldönümünde umuda saldırmaya devam ediyor” paylaşımını yaptı.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Zaten HDP ile ilgili olan iddianame Anayasa Mahkemesi tarafından ‘eksikler var’ diyerek iade edilmişti. Zannediyorum eksiklerin tamamlanmasıyla tekrar başlayan bir süreç” diye konuştu.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması için 17 Mart 2021’de Anayasa Mahkemesi’ne iddianame sunmuştu. Anayasa Mahkemesi (AYM), bu iddianameyi eksik bulmuş ve iade etmişti.