HDP’ye tahammül edemiyoruz

HDP’ye tahammül edemiyoruz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.Muhalefetin saldırıyla ilişkin tavrını eleştiren Bahçeli,...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Muhalefetin saldırıyla ilişkin tavrını eleştiren Bahçeli, “Zillet ittifakı anonim bir saldırı varmış gibi kapalı devre mesajları niye vermiştir? YPG bize saldırmaz diyen Kılıçdaroğlu ne hissetmiştir? HDP’nin sözde taziye mesajıyla altılı masanın mesajı arasında hiç fark var mıdır?” diye sordu.

Bahçeli, HDP’yi doğrudan hedef aldı ve şunları söyledi:
“Bu nedenledir ki, her muhit ve mecrada olduğu gibi, TBMM’de de bölücü sima istemiyoruz, terörist görmeye dayanamıyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren, sözde Kürdistan propagandasıyla sabırlarımızı kevgire çeviren HDP’nin Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye yer almasına tahammül edemiyoruz. HDP, PKK’nın menfur ve melun eylem yoldaşıdır. HDP, CHP’nin ikiz kardeşi, diğer marjinal partilerin çıkar ortağıdır.”

Bahçeli geçen hafta AK Parti’nin TBMM’de HDP grubunu ziyaret etmesini “normal” karşılamıştı.