Hedef 50 bin ise yandık

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 16, 2021 / 09:55

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 2 haftalık kısmi kapanma sürecinde öncelikli hedefin vaka sayısını 50 binin altına düşürmek olduğunu söyledi. İlhan, “Vakalar düşmezse bundan bir sonraki aşama AVM’lerin, kuaför, berber salonlarının kapatılması, okula giden çocukların (8 ve 12’nci sınıflar ile okul öncesi) artık hiçbirinin okula gitmemesi, özel sektör ve kamuda çalışma ile ilgili kısıtlamanın iyice arttırılması gibi bileşenler söz konusu olabilir” dedi.
İlhan, 2 hafta içindeki beklentilerine ilişkin, «Şimdiki beklentimiz 15 gün sonra öncelikli olarak vakalar 50 binin altına düşmeli, sonra 40 binin altı gibi rakamları beklemek mümkün” diye konuştu.
“50 BİN DİYE HEDEF OLMAZ”
Ancak İlhan’ın açıklamasında hedefin 50 bin olması tepki çekti. Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, “50 bin diye bir hedef olamaz. 50 bin dünyada görülmüş en yüksek vaka sayısı. 50 binin altına indirmek diye bir strateji salgın yöntemi değildir” dedi.
“HEDEF 100 BİNDE 10’UN ALTINA DÜŞMEK OLMALI”
TTB Kovid-19 İzleme Kurulu Üyesi Prof. Kayıhan Pala da “Salgının kontrol altına alınabilmesi için bilimsel bilgiler doğrultusunda, hedef ülke çapında 14 günlük yeni olgu sayısının yüz binde 10’un altına düşürülmesi (Günde yaklaşık 600 doğrulanmış olgu) olmalıdır. Bu şimdilik çok uzak bir hedef olabilir; bu durumda 7 günlük yeni olgu sayısının yüz binde 10’nun altına düşürülmesi (yaklaşık 1200 doğrulanmış olgu) hedeflenmelidir” ifadelerini kullandı.

Scroll to Top