Hedef gösterilen avukat tehdit edildi

Hedef gösterilen avukat tehdit edildi
Taksim’deki bombalı saldırının ardından Zafer Partisi Yöneticisi Adem Taşkaya sosyal medya hesabından, saldırıyı gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un avukat olan kızı Jiyan Tosun’un yaptığını öne sürdü. Taşkaya paylaşımını...

Taksim’deki bombalı saldırının ardından Zafer Partisi Yöneticisi Adem Taşkaya sosyal medya hesabından, saldırıyı gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un avukat olan kızı Jiyan Tosun’un yaptığını öne sürdü. Taşkaya paylaşımını kısa süre içerisinde sildi ama Tosun sosyal medyada hedef tahtasına oturtuldu. Tosun geceyi karakolda geçirmek zorunda kaldı.

Patlamanın yaşandığı sırada müvekkilleriyle görüşen Tosun, “Bir anda bana yüzlerce telefon gelmeye başladı. Tehditler hakaretler bunlar hepsi aynı anda gelmeye başladı” şeklinde konuştu.

Tosun, 16 yaşındaki yeğeninin telefonunun dahi arandığını söyleyerek, “Aile bireylerine ait olan bütün telefonlarımız ele geçirildi. Bunu ancak resmi kurumlar yapar. Yeğenim arandı ve ‘Bombacısınız, öleceksiniz, yaşamayı hak etmiyorsunuz’ diyerek tehdit edildi. Savcılığa ‘can güvenliğim yok’ dediğimde bana ‘polis karakoluna git’ dedi. Karakola gittiğimizde tekrar TEM Şube geldi. 3 saat boyunca orada bekletildik. Bir avukat olarak şikayetimi almıyorlar. Herkes başından savmak istedi” ifadelerini kullandı.

‘YAPACAK BİR ŞEY YOK’
Adem Taşkaya ise T24’e yaptığı açıklamada “Telegram gruplarında paylaşılmıştı. Ben de paylaştım. 3 dakika sonra kaldırdım. Art niyetli bir paylaşım değildi. Mazeret değil. Keşke olmasaydı. Zaten hukuki süreç işletiliyor. Suç duyurusu ile ilgili gider ifademi veririm. Yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.