Hedef önce 1. parti, sonra başbakanlık

Hedef önce 1. parti, sonra başbakanlık
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den büyük destek gören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün İYİ Parti’nin İstanbul İl Kongresi’ne katılarak partililere hitap etti. Akşener, kongrede yaptığı...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den büyük destek gören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün İYİ Parti’nin İstanbul İl Kongresi’ne katılarak partililere hitap etti. Akşener, kongrede yaptığı konuşmada, partisinin yeni ama çok hızlı büyüyen ve ilkelerine sahip çıkan bir oluşum olduğunu söyledi. Akşener, "Biz, hiçbir zaman var olan iktidara sırtımızı dayayıp, zorbalık yapmayanlarız. Biz, hiçbir zaman var olan güce, var olan otoriteye yılışıklık yapıp onun elini sıkıp, onun arkasına saklanıp garibin gurebanın kafasına balyoz indirenlerden olmadık. Biz, tam tersine o balyoz indiren eli tutup, o eli kıranlardanız" ifadesini kullandı. Partisinin, stratejik aklın ve stratejinin var olduğu bir yapı olduğunu kaydeden Akşener, bu nedenle Millet İttifakı'nı güçlü ve iyi bir oluşum olarak devam ettirmek istediklerini belirtti. Akşener, "Ben İmamoğlu'nun hapis ve yasak cezasını duyduğumda koşa koşa İstanbul'a geldim ve orada bir konuşma yaptım. Dedim ki, ben Sayın Erdoğan giderken de buradaydım. Doğrudur. 28 Şubat döneminde, o zamanının güçlülerinin yanında olanlar vardı. O zaman da iki büklüm gezenler vardı, güçlülerin karşısında hazır olanlar vardı. Bu hazırun da ben de o zaman da bu haksızlığın karşısında durduk" dedi.



ELBETTE AKŞENER BAŞBAKAN OLACAK
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de konuşan Akşener, "2023 seçimlerinde elbet göreceksiniz ki Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak. Ayrıca 2023 seçimlerinin birinci partisi de İYİ Parti olacak. Ama bunu nasıl sağlayacağız? Bunu, pazarlıklar sonunda sağlamayacağız. Elbette Başbakan Meral Akşener olacak ama İYİ Parti de birinci parti olacak. Çünkü biz helale, çünkü biz hakka, çünkü biz emeğe inanınız, çünkü biz emeğin sonucuna inanırız." dedi.



İMAMOĞLU İYİ PARTİLİLERE HİTAP ETTİ
İmamoğlu da kongrede yaptığı konuşmada, Millet İttifakı olarak birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. İstanbul'un, ittifak için önemine değinen İmamoğlu, "2019'dan itibaren Türkiye'nin başına gelen en güzel şey Millet İttifakı. Millet İttifakı'nın yarattığı enerji, ortaya koyduğu o güzel sürecin en güçlü hissedildiği yer de iddiayla söylüyoruz ki İstanbul'dur" dedi. İmamoğlu, Millet İttifakı'nın elde ettiği başarılar ve sonrasındaki sürece de dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Çok değerli anlar yaşadık. Çok güzel anlar yaşadık. Zorlukları yaşıyoruz. Yaşamaya devam edeceğiz. Ama biz sürecin her anını bilen ve o güzel anlara, o sıkıntılı anlara tedbirleriyle, coşkularıyla hazırlıklı olan bir ekibiz. Ama en büyük gücümüz milletin gücü. Ben, bu salonda adaylığımı ilan ederek yola çıkmıştım. Bugün tekrar o anları hatırladığımda meşakkatli 4 yılı aşkın bu süreçte Allah şahitliği, en büyük duam millete mahcup olmamaktır."

Buğra Kavuncu yeniden başkanlığa aday olmadı. Kongrede tek aday olan Coşkun Yıldırım, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na seçildi.