Hedef yastık altı

Hedef yastık altı
İngiltere’nin başkenti Londra’da önceki gün bankacı ve yatırımcılarla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, temasları sonrası yaptığı açıklamada, gelecek dönemde finansal piyasalara ilişkin önemli bir...

İngiltere’nin başkenti Londra’da önceki gün bankacı ve yatırımcılarla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, temasları sonrası yaptığı açıklamada, gelecek dönemde finansal piyasalara ilişkin önemli bir paketin açıklanacağını duyurdu. Bu paketle birlikte yastık altındaki altını sisteme sokmak istediklerini belirten Nebati, yastık altında 5 bin ton civarında altın olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Nebati, “Bunun da karşılığı 250-350 milyar dolar. Bunun belli bir miktarı, Merkez Bankası’na destek olacak ve döviz ihtiyacını giderecek” dedi. Nebati, sözlerini “Ama en önemlisi, modelimizin esasını teşkil eden Türk Lirası’nın (TL) özendirilmesi noktasında katkı sağlayacak bir enstrüman dahil edildi” şeklinde sürdürdü. Reuters haber ajansının Nebati ile Londra’daki toplantıya katılan iki yatırımcıdan edindiği bilgiye göre, hükümet söz konusu paketi hafta sonu açıklayacak.

ÖNEMLİ OLAN DÖVİZ KURLARININ STABİL DEVAM ETMESİ
Ekonomi politikalarında istikrarın uzun vadeli olması gerektiğini de vurgulayan Bakan Nebati, “Bizim açımızdan önemli olan şu; döviz kurlarının stabil bir şekilde devam etmesi” ifadelerini kullandı. Reuters haber ajansı ise Bakan Nebati’nin toplantılarda döviz kurunun sabit kalacağı taahhüdünde bulunduğunu aktardı.