Hedef yine Altılı Masa

Hedef yine Altılı Masa
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşında dini nikahla evlendirerek istismar edilmesine izin vermesine ilişkin olarak “Münferit bir hadise” dedi.İstanbul’da...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşında dini nikahla evlendirerek istismar edilmesine izin vermesine ilişkin olarak “Münferit bir hadise” dedi.

İstanbul’da katıldığı bir programda konuşan Erdoğan sözlerini, “Ne kız çocuklarımızın istismarına izin vereceğiz ne de kin ve nefret kokan hezeyanlarla milletimizin rencide edilmesine göz yumacağız” şeklinde sürdürdü.

Konuşmasında muhalefeti eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:
“Münferit bir hadise üzerinden milletimizin inancına ve değerlerine saldıranlar meclis kürsüsünden gönüllü kuruluşlarımızı alenen tehdit edenler, vakıf ve derneklerimize alçakça iftira atanlar esasen çıkardıkları gürültüyle gerideki bu vahim tabloyu gizlemeye çalışmaktadırlar.”

Konuşmasında LGBTİ+ topluluğunu yönelik baskının ilerleyen dönemde artacağı sinyalini veren Erdoğan, “LGBT denilen olay bizim kitabımızda yok! CHP’nin kitabında, diğer yavru muhalefetin kitabında var. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Önümüzdeki dönem bakanlıklarımızla, ilgili kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, bu büyük tehlikelere karşı daha müteyakkız şekilde mücadele edeceğiz” dedi.

Erdoğan, AK Parti ve MHP’nin farklı illerdeki buluşmaları ve mitinglerine yoğun katılım olduğunu söyleyerek “Bizim beraberliğimiz altılı masaya benzemez. O çöktü çöküyor. Yürümeye mecalleri yok” ifadelerini kullandı.