Hedefimiz Erdoğan’dan büyük

Hedefimiz Erdoğan’dan büyük
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin mutfağında çektiği videoyu Twitter hesabından “Birleşeceğiz ve kazanacağız. Ama kime karşı?” notuyla paylaştı. Erdoğan’ı...

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin mutfağında çektiği videoyu Twitter hesabından “Birleşeceğiz ve kazanacağız. Ama kime karşı?” notuyla paylaştı. Erdoğan’ı yenmenin “küçük” bir hedef olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Biz ne için birleşiyoruz, neyi kazanmanın peşindeyiz? Tayyip Erdoğan’a karşı mı birleşiyoruz? Bu kadar emeği, bu kadar küçük bir hedef için mi harcayacağız? Yok böyle bir şey” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Bizim asıl ana hedefimiz çok daha büyük. Dünya ile rekabet etmek ve kazanmak ve hakkımız olanı almak. Türkü, Kürdü, Sünnisi, Alevisi, başı açığı, başı kapalısı, solcusu, sağcısı bu müşterekte birleşmeli… Biz rekabetçi bir Türkiye inşa edecek şartları oluşturacağız. Dünyaya karşı kazanacağız. Asıl elli yıldır rekabet etmemiz gerekenlere karşı kazanacağız. Yani özetle ülkemizi rayına sokacağız. Ve ben sonrasında da torunlarımla ilgilenmek üzere emekli olacağım. Bu kadar basit.”

KADIN HAKLARI VURGUSU
Videoda Yeniden Refah Partisi ile düne kadar yapılan ittifak görüşmelerine de işaret eden Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı’nın kadın haklarını birkaç oy için pazarlık konusu yapmaya hazır olduğunun ortaya çıktığını belirterek “Oradaki hedef başı kapalı genç muhafazakar kadınlardır. Bu genç kadınları ezmek, kontrol altına almak istiyorlar. Kadınların en basit kazanımlarını çöpe atmaya kalkışıyorlar. Dehşetle izliyoruz” ifadesini kullandı.