Hedefteki zincir marketlere müfettiş

Hedefteki zincir marketlere müfettiş
Ekonomi yönetiminin aldığı kararları, faiz-enflasyon politikasını, fahiş fiyatlı devlet ihaleleriyle yapılan projeler ve verilen fahiş garantileri göz ardı ederek hayat pahalılığından zincir marketleri sorumlu tutma kampanyası...

Ekonomi yönetiminin aldığı kararları, faiz-enflasyon politikasını, fahiş fiyatlı devlet ihaleleriyle yapılan projeler ve verilen fahiş garantileri göz ardı ederek hayat pahalılığından zincir marketleri sorumlu tutma kampanyası sürüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Beş market piyasayı alt üst ediyor” diyerek, gıda ve diğer tüketim mallarındaki hızlı fiyat artışından sorumlu tuttuğu market zincirlerine müfettiş gönderildi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un talimatıyla harekete geçen müfettişler beş zincir marketteki ürünlerde fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığını araştıracak.
Ticaret Bakanlığı açıklamasına göre, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’ne aykırılıkların olup olmadığı da inceleniyor.
Müfettişler, en yaygın şube ağına sahip olan beş büyük zincir markette yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar geniş yelpazedeki ürünleri inceleyecek.
Açıklamada, “Bakanlık olarak, serbest rekabete ve piyasa koşullarına aykırı hareket ederek tüketicilerin mağduriyetine neden olanlarla mücadelemizi sürdürmekte ve bu konuda yasal çerçevede her türlü tedbiri almakta kararlıyız” ifadesi kullanıldı.

SORUŞTURMA DOSYASI RAFTAN ÇIKARILDI
Beş market zinciri hakkında Rekabet Kurulu’nun geçen yıl başlattığı soruşturma kapsamında gelecek ay sözlü savunma alacağı bildirildi.
Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre Rekabet Kurulu’ndaki raportörler, rekabet ihlali tespit ederken, buna karşı idari para cezası istedi.
Kurulun, 26 Ekim’de zincir marketlerin sözlü savunmalarını dinledikten sonra kararını 28 Ekim’de açıklamayı planladığı belirtildi.