Hekim maaşı zamlandı, öğretmene zam yolda

Hekim maaşı zamlandı, öğretmene zam yolda
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık dile getirdiği, “Öğretmenin vekili, sözleşmelisi olmaz, öğretmen öğretmendir. Öğretmenlerin hepsini kadrolu yapacağız. Öğretmenin meslek yasası yok, çıkaracağız” çıkışının...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık dile getirdiği, “Öğretmenin vekili, sözleşmelisi olmaz, öğretmen öğretmendir. Öğretmenlerin hepsini kadrolu yapacağız. Öğretmenin meslek yasası yok, çıkaracağız” çıkışının ardından dün Milli Eğitim Şûrası’na katılan Erdoğan, sürpriz bir açıklama yaptı. Erdoğan, “Ek göstergeleri söz verdiğimiz gibi 3600’e çıkarıyoruz. Ayrıca sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çok yakında TBMM’nin takdirine sunulmasını planladık” dedi. Ancak Erdoğan ne zaman yapılacağını söylemedi.

Erdoğan, profesörlere de çağrı yaptı: “Ortaöğretimde profesörlerimiz gelsinler okullarımızda müdür olsunlar. Bugün bu çağrıyı bir kez daha yapıyorum. Bunu yaygınlaştırmanın çok çok önemli olduğuna inanıyorum.”