Hekimlere maaş zammı tasarısı, vali maaşlarını geçtiği için geri çekildi

Hekimlere maaş zammı tasarısı, vali maaşlarını geçtiği için geri çekildi
Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekim ve diş hekimlerinin emeklilik ve maaşlarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenlemenin TBMM’de geri çekilmesine tepki gösterdi.Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) yapılan açıklamada “Bir...

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekim ve diş hekimlerinin emeklilik ve maaşlarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenlemenin TBMM’de geri çekilmesine tepki gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) yapılan açıklamada “Bir hızla getirilip aynı hızla geri çekilen yasa tasarısı, bu konuda da Sağlık Bakanlığı’nın hiçbir ciddi hazırlık yapmadığını göstermiştir” denildi. Açıklamada yasa tasarısının geri çekilmesinin nedeninin, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın "emekli hekim maaşlarının emekli vali maaşlarını geçmesi" nedeniyle yaptığı itiraz olduğu öne sürüldü.

TTB düzenlemenin, kapsamı artırılarak derhal Meclis’ten geçirilmesini talep etti.

Açıklamada “İtirazın nedeni olarak emekli hekim maaşlarının emekli vali maaşlarını geçmesi gösterilmiştir. Emekli hekimler ile emekli valilerin maaşlarının karşılaştırılmasının neden Meclis’te tartışma konusu yapıldığı bir yana, asıl sorunun Sağlık Bakanlığı’nın yönet(e)mezliğinden kaynaklı olduğu aşikârdır” ifadeleri kullanıldı.