Helal sana şampiyon

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 16, 2022 / 08:05

Destansı bir kutlamanın ardından gece yarısı İstanbul’a giden Trabzonspor, Altay karşısında istediğini elde etti. Muhteşem kupa töreninden yorgun çıkan ve ayağının tozuyla Olimpiyat Stadına giden Trabzonspor, maçın ilk yarısında yorgun değiliz dercesine istekli ve arzuluydu.

Ahmet Çalık futbol sezonu şampiyonu Karadeniz Fırtınası, Olimpiyat Stadını tıklım tıklım dolduran seyircisi önünde şampiyon Trabzonspor nidaları altında ilk yarıda baskılıydı. Serkan’ın 19. dakikada sağ taraftan yaptığı ortayı İbrahim ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderince Fırtına 1-0 öne geçti.

İlk yarıda sağ bek Serkan’ın sakatlanması ve yerini Dorukhan’a bırakması genç futbolcu adına şansızlık oldu. Özellikle Edin Visca’nın son haftalarda yaşadığı performans düşüşü bu maçta da kendini gösterdi. 39. dakikada Altay’ın beraberliğe ulaşması işten bile değildi. Trabzonspor, ilk yarının sonuna doğru bir gol daha kazanabilirdi, ancak Cornelius mutlak pozisyonunu değerlendiremedi.

İkinci yarıda Trabzonspor’un baskılı oyunu yine devam etti. 48. Dakikada yine Cornelius, mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Altay 70. Dakikada Rodriges’le harika bir gol buldu ve beraberliği sağladı.

81. dakikada Trabzonspor, Nwakaeme’nin penaltı atışında kaleci kalesini erken terkedince, kurtardığı penaltı tekrar edildi. Penaltı tekrarını yine Nwakaeme kullandı ve takımını öne geçirdi: 2-1.

Ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, bu galibiyetle kupayı taçlandırdı. Son sözümüz şu:

Helal sana şampiyon…

Osman Çavuşoğlu

TGC eski Başkanı ve Anadolu Ajansı Eski Bölge Müdürü Osman Çavuşoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Trabzon temsilcisidir.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top