Hem dayak yediler hem ceza aldılar

Hem dayak yediler hem ceza aldılar
İstanbul Bağcılar’da çalışan iki inşaat işçisi M.A. ve İ.A. kardeşler 2018 yılında eve dönerken, mahalle bekçileri tarafından durduruldu ve iddiaya göre kötü muameleye maruz kaldı. Duvar’ın haberine göre, bekçiler...

İstanbul Bağcılar’da çalışan iki inşaat işçisi M.A. ve İ.A. kardeşler 2018 yılında eve dönerken, mahalle bekçileri tarafından durduruldu ve iddiaya göre kötü muameleye maruz kaldı. Duvar’ın haberine göre, bekçiler kardeşleri darp ettikten sonra ‘Görev yaptırmamak için direnme’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Haklarında suç duyurusunda bulunulan iki kardeş darp raporu alarak mahkemeye sundu.
‘BİZİ KAPALI ALANA GÖTÜRDÜLER’
Darp edilen inşaat işçisi M.A., olayı şöyle anlattı: “Neden bizi bu kadar bekletiyorsunuz diye sorduğumda boğazıma yapıştılar. Bizi aracın arkasına atıp, üzerimize yedek lastik koydular. Bizi kapalı bir alana götürdüler. Burnumuzdan kan gelene kadar dövdüler”
Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi olayla ilgili verdiği kararda, iki kardeşe, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan beraat verilmesini kararlaştırdı. Ancak ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan M.A. ve İ.A.’ya önce 8 ay hapis cezası verdi. Daha sonra iyi hal durumlarını göz önünde bulundurarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı.