“Hem Demirtaş hem Gergerlioğlu terörist”

“Hem Demirtaş hem Gergerlioğlu terörist”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çıplak arama konusunu Meclis gündemine taşıyan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu için “FETÖ’cü terörist” ifadesini kullandı. Gergerlioğlu “Yarın Soylu mağdur olsa onun da hakkını sorarım”...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çıplak arama konusunu Meclis gündemine taşıyan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu için “FETÖ’cü terörist” ifadesini kullandı. Gergerlioğlu “Yarın Soylu mağdur olsa onun da hakkını sorarım” dedi.
“Türk Polis Teşkilatı’na bu iddiaları atan ispatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir” diyen Soylu, “Çıplak arama iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur. Bunu Meclis kürsüsüne taşımak da kelimenin tam anlamıyla acizliktir” ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:
ÜZERİNDE SADECE MİLLETVEKİLİ KILIFI VAR
“Üzerinde sadece milletvekili kılıfı var. FETÖ’nün sözleriyle bunu ifade etmektedir. Zihni bulanmış, aklı gitmiş. FETÖ teröristi olan… Açık söylüyorum. Ben buradan yargıya da çağrıda bulunuyorum. Hakikaten bu adam teröristtir, suç duyurusunda bulunduk defalarca. Gereği yerine getirilsin.”
Konuşmasında “Cezaevinde çıplak arama yapılsın mı yapılmasın mı?” diye soran Soylu, “Yönetmelik var. Jandarma olarak kolluk olarak aramalarda görevimiz var ama esas meseleler doktor nezaretinde yapılır.” diye konuştu.
DEMİRTAŞ KARARINA DA TEPKİ
Soylu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın derhal serbest bırakılması yönündeki kararını da sert sözlerle eleştirdi. Soylu, “Demirtaş teröristtir. AİHM’in almış olduğu karar, boşlukta bir karardır. Hiçbir anlamı yoktur” dedi.