Hemşireler isyanda

Hemşireler isyanda
Taleplerini Sağlık Bakanlığı'na duyurmak için eylem yapan hemşireler isyan etti. Türk Hemşireler Derneği (THD) çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Ankara'da "İnsanca yaşamak ve yaşatmak için söz hemşirelerde" başlığı...

Taleplerini Sağlık Bakanlığı'na duyurmak için eylem yapan hemşireler isyan etti. Türk Hemşireler Derneği (THD) çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Ankara'da "İnsanca yaşamak ve yaşatmak için söz hemşirelerde" başlığı ile miting düzenledi. Hemşireler burada yaşadıkları mobing ve geçim sıkıntılarını anlattı. Hemşire Yasemin Değirmenci, "Hemşireye ev vermek istemiyorlar artık. Bizi bu hale düşüren Sağlık Bakanı’na sesleniyorum; yazıklar olsun hakkımı helal etmiyorum. Türkiye’yi nasip olursa ocak ayından itibaren bırakacağım" dedi.


Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (Hep-Sen) Genel Başkanı Yunus Şimşek, bir günde sadece psikolojik şiddet iddiasıyla başvuranların sayısının 98 olduğunu belirtti, şöyle konuştu: “Şu an yoksulluk sınırının altında, açlık sınırının biraz üzerinde ücretlerle hayata tutunmaya çalışan bir meslek grubuyuz. Hemşirelerin, özel ile 300 bin kişilik bir kitle olarak, kendi kaderini kendi tayin etme noktasında tek söz hakkı yok. Bu toplumun sağlığında hepimiz görevliyiz, bakanlığın da burada eşit ve adil davranması, taleplerimiz arasında.” (ANKA)