Henüz net bir şey ortaya çıkmadı

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 10, 2022 / 12:18

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, çeşitli sosyal kesimlerden indirimli elektrik tarifesinden yararlanmaya dönük taleplerin olduğunu belirterek, “Hem Bakanlığımız hem de EPDK bu talepleri değerlendiriyor.” dedi. Dönmez, “Henüz net bir şey ortaya çıkmadı, çıkınca kamuoyuyla paylaşacağız. Esnaflarımız, küçük işletmeler ve birtakım STK’lerden gelen talepler var. Hepsini değerlendiriyoruz” açıklamasını yaptı.

Dönmez, Azerbaycan’ın şubat başı itibarıyla Türkiye’ye günlük 4-5 milyon metreküp ilave doğal gaz gönderdiğine de değinerek, ilave akışın da devam ettiğini söyledi. İran’dan gelen gazın henüz beklenen seviyede olmadığını aktaran Dönmez, “BOTAŞ, sanayiye olan kısıtlamayı dün itibarıyla kaldırmış oldu. Gaz ve elektrikte herhangi bir kısıtlama söz konusu değil” bilgisini paylaştı.

Formül arayışı için 4 seçenek masada iddiası

Hürriyet’in haberine göre, faturaların indirilmesi için kulislerde 4 formül konuşuluyor. Konutlar için atılan kademeli tarife sınırının 230 kw’ye yükseltilmesi, esnafa yönelik konutlarda olduğu gibi bir yeni tarife modelinin getirilmesi, konutlarda ikinci kademe için uygulanan yüzde 127’lik zammın bir kısmının geri alınması ve dağıtım bedellerinde indirim gibi başlıklar üzerinde duruluyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Enerji Bakanlığı’nın Ticari işletmeler ve Cemevleri, dernekler ve vakıflarla ilgili çalışma yaptığı iddiasını paylaştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top