Hep öfke hep hakaret

Hep öfke hep hakaret
Diyarbakır'da miting düzenleyen AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etmediklerini söylediği insan hakları savunucularına “şempanze”, HDP’ye “toplumumuzun manevi temellerini hedef...

Diyarbakır'da miting düzenleyen AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etmediklerini söylediği insan hakları savunucularına “şempanze”, HDP’ye “toplumumuzun manevi temellerini hedef alan tüm sapkınların en başta aktörü”, Demirtaş ve Sancar’a “Kürtlükle alakası yok” dedi. Erdoğan'ın Diyarbakır konuşmasından satır başları şöyle:

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARINA: ŞEMPANZE
“Avrupa'dan ABD'den beslenen zehirli köklerini coğrafyamızın kalbine bir bıçak gibi saplamaya çalışanlara eyvallah etmedik. Kardeşlerim Diyarbakır Anneleri'ni Batı'nın şempanzelerine bırakmadık. Nerede bu Batı'nın insan hakları savunucuları? Nerede bunlar? Bir kere gelip de Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret ettiler mi? Gördüler mi? Onlar sadece sahne artisti.

HDP’YE: SAPKIN
HDP denilen parti görünümlü emperyalist operasyon aygıtı sadece 50 bin Türk vatandaşımızın canına mal olan terör örgütünün payandası değildir. Bu fitne yuvası aynı zamanda toplumumuzun manevi temellerini hedef alan tüm sapkınların en başta aktörü durumundadır.

DEMİRTAŞ’A: KÜRTLÜKLE ALAKASI YOK
Bugün bir kez daha görüyorum ki her gecenin bir sabahı olduğu gibi Diyarbakır'ın yaşadığı karanlık günler de geride kalmış. Şu anda Edirne cezaevinde olan zatın (Selahattin Demirtaş) Kürtlükle alakası var mı? Yok. Bu adam Kürt değil ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Şu anda bir tane eş başkanları var (Mithat Sancar). Kürt mü? Değil. O da yine aynı şekilde ne yapıyor, benim Kürt kardeşlerimi sömürüyor.”

‘Diyarbakır’a bir daha gelirsen kim hırsız diye sor’

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan’a sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi: “Tek adamlığa kendisini öyle kaptırmış ki, benim ne olduğuma da kendisi karar veriyor! Sen onu bunu boş ver de Diyarbakır’a bir daha gidersen “Kim hırsız” diye bir sor. Yalnız, mitinge gidecek kardeşlerim yanlarına kıymetli eşya almasınlar. Ne olur ne olmaz.”

Meydandakiler ‘müjdesini’ beğenmeyince sitem etti

AKP lideri Erdoğan, adı işkencelerle anılan Diyarbakır Cezaevi’nin boşaltılarak kapatıldığını ve kültür merkezi haline getirileceğini, etkinlikler düzenleneceğini anlattı: “Bugün buraya müjdeyle geliyorum. Son ziyaretimde Diyarbakır cezaevini boşaltma ve kültür merkezi yapma sözü vermiştim. Adalet Bakanlığımız cezaevini tamamen boşalttı. Geçmişte nice acılara zulümlere kötü hatıralara konu olan Diyarbakır Cezaevi binası artık hem hafıza hem de farklı alanlarda faaliyet yürütme mekanı olarak hizmet verecektir.” Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi’nin kapatıldığını müjde olarak duyurmasına rağmen meydandakilerden istediği tepkiyi alamayınca “Pek memnun değiller galiba?” diye sitem etti.