Hep vatan millet için dediler ne vatan milleti

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 24, 2021 / 11:44

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı 7. video ile iddialarını sürdürdü. Peker, yeni videosunda, Binali Yıldırım’ın oğlunun dahliyle kurulan yeni uyuşturucu rotası, Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı suikastlarıyla Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in bağı gibi çarpıcı iddialarda bulundu. Peker’in videosu ardından Twitter’da en çok konuşulanlar listesinde Peker’in gündeme getirdiği isimler ve iddialarla doldu taştı.
KALABALIK MİSAFİRLER GELDİ

  1. videosunu sabah saat 07:30’da yayınlayan Peker’in bu kez ilk 6 videodan farklı bir mekanda olduğu görülüyor. Peker, yayının başında mekân değişikliğini “Türkiye’den kalabalık misafirler geldi. Devletimizi işin içine kattılar, o yüzden yer değişikliği yaptık” ifadeleriyle açıkladı.
    ERKAM YILDIRIM VE KOKAİN İDDİASI
    İlk videolarında dile getirdiği kokain ticaretine dair iddialarını detaylandıran Peker, güzergahın kurulmasında ve ticaretin içinde eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Ekram Yıldırım’ın olduğunu öne sürdü. Peker, Kolombiya’daki kokain transferinde sıkıntı yaşanması üzerine alternatif olarak ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi’nin kontrolünde olmayan Venezuela’nın seçildiğini, Yıldırım’ın bu organizasyonu yapmak için o ülkeye gittiğini iddia etti.
    Peker uyuşturucu ticaretinden elde edilen para trafiğinin ise KKTC’deki Halil Falyalı üzerinden döndüğünü öne sürdü. Peker, Falyalı’nın yasadışı bahis işi yaptığını da söyledi. Peker, Yıldırım’ın bu işi şantajla yaptığını söyledi, Mehmet Ağar’ın da bu ilişkilerin tam ortasında olduğunu vurguladı.
    KUTLU ADALI SUİKASTI
    Peker, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın, 1996 yılında KKTC’de faili meçhul şekilde öldürülen Kutlu Adalı’yı öldürtmek için kendisinden tetikçi talep ettiğini iddia etti. Peker, bu talep üzerine kardeşi Atilla Peker’i Kıbrıs’a gönderdiğini, ancak sonradan Korkut Eken ile görüştüğünde “başka bir ekibin Adalı’yı öldürdüğünün söylendiğini” aktardı.
    ‘AĞAR KENDİ GEÇMİŞİNİ TEMİZLEMEK İÇİN YAPTI’
    90’larda işlenen Faili meçhul cinayetlere değinen Sedat Peker, Mehmet Ağar’la ilgili şu ifadeleri kullandı:
    “Bu Mehmet Ağar var ya Mehmet Ağar. Emniyet müdürlüğü döneminde en iyi arkadaşları, Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan… Hepsinden para alıyordu. Ağar en son siyasete girince, hayali cumhurbaşkanlığı, geçmişini temizlemek için Milli Güvenlik Konseyi’ne bir sunum yaptı, o zaman Tansu Çiller’i ikna etti, sonra Milli Güvenlik Konseyi’ni, devletler kendi gelecekleri için bu tip eylemler yapabilir şeklinde sözlü karar çıkarttırıp başladılar öldürmeye. Vallahi vatan millet için yapmadı, kendi geçmişini temizlemek için.”
    UĞUR MUMCU CİNAYETİ VE AĞAR
    Peker, Uğur Mumcu cinayetini de Mehmet Ağar’ın işlettirdiğini öne sürdü. Şöyle konuştu:
    “Uğur Mumcu şehit ediliyor. Yanına ilk gelen kim? Katil en önce gelir; Mehmet Ağar. Mehmet Ağar’ın yaptığı bu organizasyonun hepsi kendi cebi içindi. Gördüm, yaşadım.”

Peker, belge paylaştı: Başka delile ihtiyacınız var mı?

Süleyman Soylu’nun akrabası Sadık Soylu’nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki bir bürokrat hakkında açılan FETÖ soruşturmasını kapattığını iddia eden Sedat Peker, buna ilişkin bir yazı yayınladı.
Peker’in, Twitter hesabından, “Çevre Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü yavuz erdal kayapınarın sadık soylu tarafından kapattırılarak (kendisine köle hale gelmesini sağladığı) fetö soruşturma evrakı. “Sayın savcılar, başka delile ihtiyacınız var mı?” ifadesini kullanarak yayınladığı yazıda, Cumhuriyet Savcısı R.A. imzası bulunduğu görüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildiği öne sürülen 14 Mayıs 2019 tarihli yazıda H.U ve Yavuz Erdal Kayapınar hakkında ‘FETÖ üyesi oldukları’ ihbarı bulunduğu belirtiliyor ve belge varsa gönderilmesi isteniyor.
Peker, bu soruşturmanın “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki imar işleri elinden geçiyor” dediği Sadık Soylu tarafından kapatıldığını ve bu yolla işlerini yaptırdığını iddia etmişti.

SADIK SOYLU: BAKANLARA VURMAK İÇİN BENİ YEM YAPTILAR

Sadık Soylu, hakkındaki iddialarla ilgili SÖZCÜ’ye konuştu. “ Erdoğan Bayraktar’a, Murat Kurum’a ve Süleyman Soylu’ya vurmak için beni yem yaptılar.” diyen Soylu “Benim FETÖ konusundaki tutumumu dünya âlem bilir. E.K.’nin de FETÖ’cü olup olmadığını bilmiyorum” diye konuştu.

KORKUT EKEN’LE MEHMET AĞAR’I NEDEN ALMIYORSUNUZ?

Suç örgütü lideri Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker’in gözaltına alınmasının ardından Twitter üzerinden, “Devletin kutsallığına inanmış olan şahsım tarafından bunu söylemek çok acı. Ancak namusu maaşı kadar olan bazı bürokratlar; Korkut Eken’le Mehmet Ağar’ı neden gözaltına almıyorsunuz, sadece benim kardeşimi alıyorsunuz?” açıklamasını yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top