Her 4 çocuktan biri okula aç gidiyor

Her 4 çocuktan biri okula aç gidiyor
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her 4 çocuktan birinin okula aç gittiği ülkemizde, çocukların sağlıklı beslenmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.CHP’li Gürer,...

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her 4 çocuktan birinin okula aç gittiği ülkemizde, çocukların sağlıklı beslenmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP’li Gürer, devlet okullarında bir tostun 20 liraya, öğle yemeği ücretinin ise yüzde 100’lük artışla 40 liraya çıktığına dikkat çekti.

Yeterli beslenemeyen çocuk sayısının artmasından endişe duyulduğu yönünde bir araştırma olduğuna işaret eden Gürer, özellikle ilk ve ortaokul çağındaki çokların zihinsel ve bedensel olarak sağlıklı gelişmelerinin sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Ülkemizde her 4 çocuktan birinin okula aç gittiğinin tahmin edildiğini aktaran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, devletin okullarda çocukların sağlıklı beslenmesi için gereken koşulları sağlamak zorunda olduğunu anımsattı.

EKONOMİK KRİZ GIDAYA ERİŞİMİ ZORLAŞTIRIYOR
Derinleşen ekonomik kriz, hız kesmeden devam eden zamlar, enflasyonun üç haneli rakamlara ulaşmasının artık temel besin gıdalarına dahi ulaşmayı zorlaştırdığını anlatan CHP Milletvekili Gürer, “Bu koşullarda çocuklarına her gün ayrı bir beslenme hazırlamak durumunda kalan aileler eti, sütü, meyveyi, kuruyemişi geçin peyniri, zeytini dahi zor ayarlıyor ve dolayısı ile yoksulluk ve sağlıksız beslenmenin tam da bu noktada kalıcı eşitsizliklerin nesilden nesile aktarılmaya başlandığı yere, çocuklara ve eğitim alanına odaklanıyor olması kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

OECD ÜLKELERİ ARASINDA EN YOKSUL ÜLKE TÜRKİYE
OECD ülkeleri ve OECD üyesi olmayan Avrupa ülkeleri arasında; toplam nüfusta ve 18 yaş altı çocuklar içinde yoksulluk oranının en yüksek olduğu ülkenin, Türkiye olduğuna da dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Okul Yemeği Programı çocuk yoksulluğunun önüne geçilmesi, okul günlerinde verilen sıcak öğle yemeği ile çocuğun toplam sıcak yemek tüketiminin yüzde 16’sının karşılanabileceği, bunun da yoksul bir ailenin çocuğu için yaptığı harcamanın yaklaşık yüzde 10’una tekabül ettiği hesaplanmaktadır” diye konuştu.