‘Her an yeni tedbirler gelebilir’

‘Her an yeni tedbirler gelebilir’
Normalleşme süreciyle birlikte yaşanan rahatlama sonrası vaka sayılarındaki yükseliş, gevşetilen tedbirlerin yeniden uygulanmasını gündeme getirdi. “Elimizde çok önemli tedbirler var” diyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent...

Normalleşme süreciyle birlikte yaşanan rahatlama sonrası vaka sayılarındaki yükseliş, gevşetilen tedbirlerin yeniden uygulanmasını gündeme getirdi. “Elimizde çok önemli tedbirler var” diyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, her an yeni tedbirlerin gelebileceği uyarısında bulundu.


Vaka sayılarındaki artışın geçici olabileceğini söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, “2-3 günde çok karar verilemez. Ama 1 haftalık 10 günlük kalıcı artışlar olursa yayılma hızı artmış demektir ve yeni tedbirler almamız gerekebilir. Çok dinamik bir süreç. Sağlık Bakanlığı tarafından yakından takip ediliyor. Her an yeni tedbirler gelebilir. Elimizde çok önemli tedbirler var” ifadelerini kullandı.


Yeni normalde daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Yamanel, ülke genelinde önlemler alınabileceğine dikkat çekerek, “Sokağa çıkma kısıtlaması dahil her türlü tedbir olabilir. İl pandemi kurulları nasıl bir artış olduğunu gözlemliyorlar. Böylece iller arası geçişlerde bundan etkilenebilir. Bunlarla ilgili yeni kararlar alınabilir” dedi.