Her gün yeni bir zirve

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 1, 2021 / 14:03

Türkiye’de Covid-19’dan vefat edenlerin sayısı 24 saatte 152 kişi artarak 31 bin 537’ye yükseldi. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı bilgilere göre, 1401 yeni hasta ve 39 bin 302 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı da 3 milyon 317 bin 182’ye çıktı.
Dün açıklanan vaka sayısı en yüksek günlük vaka sayısı oldu. Önceki gün de 37 bin 303 vaka açıklanmıştı.

İngiltere varyantı klasik tip koronavirüsün yerini aldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı açıklama yaptı. “Artık yapmamız gereken, kendimizi korumak ve aşı sıramızı beklemektir” diyen Bakan Koca, “Her şeyden önce kesinlik arz eden şudur: Toplum, her ne kadar bunu yeterince gündeme almamış olsa da, virüs gücünü korumaya devam ediyor. Artan vaka sayısı bunun kanıtıdır” ifadelerini kullandı.
Kısıtlamaların azaltıldığı 1 ayın geride kaldığını belirten Koca’nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: “1 ayda, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere, nüfusumuzun yüzde 80’inin yaşadığı 58 il, riskin çok yüksek olduğu iller arasına girdi.”
“Ülkemizde tespit edilen varyantlar dikkat çekicidir. İngiltere varyantı, 81 ilde 180.448 örnekte tespit edilmiştir. Güney Afrika varyantı, 11 ilde 169 örnekte tespit edilmiştir. Brezilya varyantı, 2 ilde 4 örnekte tespit edilmiştir. Kaliforniya-New York varyantı 1 ilde 2 örnekte tespit edilmiştir. Toplamda ortaya çıkan tablo, İngiltere varyantının ülkemizdeki vakaların yüzde 75’ini oluşturduğunu, klasik tip koronavirüsün yerini aldığını ortaya koymaktadır.”
“YENİ AŞI TEDARİK KAYNAKLARIMIZ VAR”
“Aşılamayı hızlandırmak için Sinovac, Biontech gibi aşıların yanı sıra artık yeni tedarik kaynaklarımız var. Farklı üreticilerle görüşmelerimiz sonucunda, yakında daha büyük alım potansiyeline sahip olacağız. 2 milyon 800 bin doz Biontech aşısı elimizde. 10 gün içinde bu sayı 4,5 milyon doza ulaşacak.”
“HEDEF HAZİRAN SONUNA KADAR ÇOĞUNLUĞU AŞILAMAK”
“Hedefimiz en geç Haziran sonuna kadar nüfusun büyük çoğunluğunu aşılamaktır. Türkiye, yakın bir zamanda aşı ihtiyacını kendi üretimiyle karşılayacak. İnovatif aşı adaylarından, VLP dediğimiz virüs benzeri parçacık aşısının Faz 1 çalışmaları da başlamıştır. Burun spreyi şeklinde uygulanacak aşının Faz 1 çalışmalarına başlamak üzereyiz. Hedefimiz, aşıyla Toplum Bağışıklığıdır.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top