HER KULVARDA PIRIL PIRIL

Zor geçeceği düşünülen Ankara deplasmanından üç gol üç puanla ve büyük keyifle döndü Fenerbahçe. Ligdeki gol sayısını 28’e çıkaran Sarı Lacivertliler hem takım oyunuyla hem de yüksek bireysel performansla her kulvarda zirveye oynuyor.

Bu maçı her iki takım da çok istiyordu. Ömer Erdoğan hafta boyunca oyuncularını galibiyet için motive etmişti. İstediği çıkışı Feneri yenerek sürdürmek istiyordu. Avrupa’dan yorgun dönen Fenerbahçe’nin ise tüm rakiplerinin puan kaybettiği hafta üç puan alarak büyük avantaj elde etme amacı vardı.

Sakatlar bir kenara bırakılırsa Fenerbahçe ideale yakın bir 11 ile çıktı sahaya. Jesus’un sezon başından beri neden “3 kulvarda mücadele edeceğiz, derin bir kadroya ihtiyacımız var” dediği de bu maçta bir kez daha anlaşıldı.

Daha ikinci dakikada Batshuayi ile golü buldu Fenerbahçe. Beşiktaş’ta kaçırdığı gollere inat yakaladığı pozisyonları affetmiyor Batshuayi…

Çok erken gelen gol maçın bütün dengelerini bozdu. Ömer Erdoğan geldiğinden beri ofansif ve baskılı oynamaya çalışan Ankaragücü sadece ilerde değil sahanın tümünde baskı yapmaya çalıştı. Fenerbahçe ise alışılageldiğinin aksine ilerde baskı yapmadan oyunun temposunu düşürmeye çalıştı.

Merkezde Lincoln, Crespo birbirlerinden kopuk oynayıp yeteri kadar yardımlaşmayınca orta sahaya hakim olamadı Fenerbahçe.

Beraberlik sayısını bulmak isteyen Ankaragücü zaman zaman tedbiri elden bırakıp takım halinde ileri çıktı. Yirmibeşinci dakikada işte böyle bir pozisyonun başlangıcında Ankaragücü çıkarken top kaptırınca, Valencia akıllı bir pasla İrfan Can’ı gördü. İrfan’ın ceza sahası dışından vurduğu topa kaleci Gökhan’ın şanssızlığı eklenince Fenerbahçe ikinci gole kavuştu.

Yedikleri ikinci gol de Ankaragücü’nü sert ve baskılı futboldan vazgeçirmedi. Özellikle sağ kanattan yüklenerek pozisyon ürettiler. Yakaladıkları bir kaç pozisyonda ise Fenerbahçe’nin ofsayt taktiğine yakalandılar. Attıkları bir gol de ofsayt nedeniyle VAR’dan döndü.

Fenerbahçe sık sık sol kanattan atak yeyince Jesus müdahale edip, Ferdi ve Szalai’yi yanına çağırarak paylaşım konusunda uyarılarda bulundu.

İkinci yarıya Ankaragücü yine baskılı başladı, geride duran Fenerbahçe ise hızlı toplarla şans aradı. Takımının ilerde top tutmakta zorlandığını gören Jesus iki forvetini değiştirerek Rossi ve Pedro’yu oyuna aldı. Hemen ardından orta sahayı kuvvetlendirmek adına İrfan Can’ın yerine İsmail’i oyuna soktu. Ve kalan dakikalar gösterdi ki orta sahada Crespo’nun partneri Lincoln değil kesinlikle İsmail.

Ankaragücü yorulunca baskıyı sürdüremedi. Ömer Erdoğan’ın yaptığı değişikliklerin de pek faydası olmadı ve pozisyon vermeye başladı Anakaragücü. Özellikle sol kanattan Ferdi ile üst üste ataklar yaptı Fenerbahçe.

Önce Valencia ardından Pedro bire bir kaldıkları pozisyonlarda 3. gol şansını yakaladılar ama kaleci Gökhan’ı geçemediler. Nihayet 90. Dakikada yine Ferdi’nin sol kanattan getirdiği topta Rossi üçüncü golü atarak maçı bitirdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi