Her şey ‘Erdoğan konuştu kur düştü’ demek için kurgulandı

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 22, 2021 / 08:13

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önceki gün açıklanan ‘’Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’’ düzenlemesini eleştirerek, ‘’Millî ve yerli bankacılık sisteminin tamamıyla dövize endeksli mevduatla çalışması hangi millîlik, yerlilik anlayışına sığıyor?” diye sordu.

Babacan, “Kendi parasını değersiz gören, yabancı para ile güven vermeye çalışan bir yönetim beceremez’’ dedi ve dövize endeksli mevduat düzenlemesine ilişkin kararları ‘’örtülü bir faiz artırımı’’ olarak niteledi.

Babacan, Ankara’da Polatlı Ticaret Odası’nın düzenlediği Ekonomik İstişare Toplantısı’ndaki konuşmasında, şunları söyledi:
“Birkaç tespit yapmamız gerekiyor. Birincisi, şu anda dolar kurunun düşmüş hali dahi, eylül ayının başındaki kur seviyesine göre çok daha yüksek. Ölümü gösterip sıtmaya razı etme gibi bir durumla karşı karşıya kaldık. İkincisi, Cumhurbaşkanının açıklamalarıyla eş zamanlı olarak, kamu bankalarının yoğun bir şekilde döviz sattığı konuşuluyor. ‘Cumhurbaşkanı bir konuştu, döviz düştü’ dedirtmek için kamu bankaları bu dönemde cayır cayır döviz satıyorsa, bunu birilerinin çıkıp açıklaması lazım. Üçüncü konu, açıklanan yeni kararlar, döviz kurunu kısa vadede bir nebze olumlu etkilese de ileriye doğru Hazine’nin ve Merkez Bankası’nın yükümlülüklerini olağanüstü artıracak.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top