HER ŞEY ORTADA

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 22, 2021 / 11:08

İstanbul Esenyurt’ta karakolda ölüm hadisesi ortaya çıkan görüntülerle bambaşka bir çerçeveye büründü. Görüntüler Birol Yıldırım’ın darp edilerek öldürüldüğüne ilişkin iddiaları kuvvetlendirdi. Ailenin avukatı Hüseyin Tuzcu görüntülere rağmen hala polislerin görevlerine devam ediyor oluşlarına isyan etti.
Bidebunuizle yayınında olayı anlatan Tuzcu, Birol Yıldırım’ın gözaltına alınan bir elemanının akıbetini öğrenmek için karakola gittiğini, karakola girdikten sonra çift yıldızlı bir komiserin gerilim ürettiğini, ardından karakoldan çıkarken Yıldırım’ın üzerine kalabalık bir grubun çullandığını söyledi. Tuzcu bu durumun ses ve görüntü kayıtları ile sabit olduğunu da vurguladı. Gazeteci Canan Coşkun’un ortaya çıkardığı görüntülerde Birol Yıldırım bir grup polis tarafından darp edilerek kamera bulunmayan mutfağa sokuluyor, birkaç dakika sonra mutfaktan çıkan bir polis bir görevliye elinin şiştiğini gösteriyor, sonra da şiş olan bölgeye buz koyuyor.
DOKTORDAN ŞAİBELİ ‘DARP YOK’ RAPORU
Avukat Tuzcu hem bu olayın hem de polislerin ifadesinde, “Gözlem odalarının kapısı kapalıydı onun için mutfağa götürdük” açıklamasının tek başına sorumluları açığa almak için yeterli olduğu görüşünde.
Tuzcu, Esenyurt Devlet Hastanesi’nin ‘Darp yok’ raporunun da şaibeli olduğunu söyledi, “Ben kendim gördüm, hem burnunda hem de gözlerinin altında darp izi var, üstelik bu durum fotoğraflarla da sabit” diye konuştu.
Şimdi aile savcılığın bir an önce sorumluları tespit edip açığa alınmasının sağlamasını ve yargılama sürecinin başlatılmasını bekliyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top