Her şeyi milletten beklemeyin

Her şeyi milletten beklemeyin
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, iktidarın ‘yeni ekonomi modeli’ diye ihracatçının döviz bedeline, vatandaşın birikimine ‘göz diktiğini’ iddia ederek, “Eskiden bir söz vardı, ‘her şeyi devletten beklemeyin’...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, iktidarın ‘yeni ekonomi modeli’ diye ihracatçının döviz bedeline, vatandaşın birikimine ‘göz diktiğini’ iddia ederek, “Eskiden bir söz vardı, ‘her şeyi devletten beklemeyin’ diye. Şimdi o söz değişti, ‘her şeyi de milletten beklemeyin.’ Biraz da devlet olarak siz bir şeyler yapın, tasarruf edin, kaynak üretin” sözlerini kaydetti.

Erbakan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Bakın; bu millet, dondurucu soğukta ucuz ayçiçeği yağı kuyruğunda, Halk Ekmek kuyruğunda bekliyor. Elektrik faturasını ödeyememiş, karanlıkta, soğukta oturuyor. Geçtiğimiz günlerde ‘boş baklava’ dönemi başladı. Şimdi de ‘boş tost’, ‘boş gözleme’ haberlerini hepimiz okuyoruz. Taneyle salatalık satılıyor, pazarlarda ‘kırık havuç’ satışı yapılıyor. İnsanlar perişan olmuş. ‘Yetmez, daha bir de üstüne, şimdi yastık altındaki altındakileri verin’ diyorlar.”