“Her şeyi unutarak” gitti

“Her şeyi unutarak” gitti
Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden Pakize Suda'dan acı haber geldi. 'Hayat Bilgisi', 'Davetsiz Misafir' ve 'Sevda Çiçeği' adlı yapımlarda rol alan oyuncu ve yazar Suda'nın beynine pıhtı atması sonucu 70 yaşında hayatını...

Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden Pakize Suda'dan acı haber geldi. 'Hayat Bilgisi', 'Davetsiz Misafir' ve 'Sevda Çiçeği' adlı yapımlarda rol alan oyuncu ve yazar Suda'nın beynine pıhtı atması sonucu 70 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. Üzücü haberi Pakize Suda'nın yeğeni Dilara Elagözlü, duyurdu. Elagözlü, yaptığı açıklamada, "Bir süredir rahatsız olan ve tedavi görmekte olan sevgili teyzemiz Pakize Suda, beynine pıhtı atması sonucu bu sabah yaşamını yitirmiştir. Çok üzgünüz. Sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verdi. Elagözlü, ardından "Kendisinden önce vefat eden annesi ve kardeşine kavuştu. Sevenlerinden dua etmelerini istiyorum. Başımız sağ olsun. Cenazesi 23 Aralık'ta Muğla'dan kaldırılacak" dedi.



“HER ŞEYİ UNUTARAK ÖLMEK İSTİYORUM”
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda düzenlenen rapor üzerine mahkeme, geçtiğimiz aylarda Pakize Suda'ya yeğeni Dilara Elagözlü'nün vasi olarak atanmasına karar vermişti. Elagözlü, bir röportajında, “Bana bir konuşmamızda ‘her şeyi unutarak ölmek istiyorum’ demişti” açıklamasını yapmıştı.



PAKİZE SUDA KİMDİR?
1952 yılında İzmir’de doğan Suda, Girit kökenli bir ailenin kızı. 1969 yılında 17 yaşındayken katıldığı bir yarışmada Ege güzeli seçildi. Şarkıcı ve sinema oyuncusu olarak tanındı. 90’lı yılların sonunda gazeteciliğe başlayan Suda, Hürriyet Gazetesi’nde ve daha sonra Habertürk’te köşe yazarlığı yaptı. Bir süre televizyon programları hazırladı. Piyano ve keman çalabilen Suda’nın, “Ağız Tadıyla Sevişemedik” ve “Yenmiş Yutulmuş Sözler” adlı iki kitabı da bulunuyor.