Her tarafı ihmal

Her tarafı ihmal
Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan kaçak bir tarikat yurdunda, aşçı olarak çalışan İhsan Güney’in, aynı yurtta kalan üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’u 7 Aralık’ta başını keserek öldürmesi toplumda infial...

Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan kaçak bir tarikat yurdunda, aşçı olarak çalışan İhsan Güney’in, aynı yurtta kalan üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’u 7 Aralık’ta başını keserek öldürmesi toplumda infial yarattı. Cinayet sırasında “Deccal’i vurdum” diyen Güney gözaltına alınırken, olayın hemen ardından yayın yasağı kararı verilmesi tartışma yarattı. 38 yaşındaki Güney’in “mala zarar verme” suçundan sabıka kaydı bulunduğu öğrenildi.

DW Türkçe, cinayetin meydana geldiği öğrenci yurdunu araştırdı. Buna göre, öğrenci yurdunun kaçak olarak faaliyet yürüttüğü öğrenildi. Yurdun, Nakşibendi Tarikatı’nın Erenköy Cemaati koluna ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’yla bağlı olduğu iddia edildi.

ANTALYA VALİLİĞİ SESSİZ
Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, bu yerin ruhsatlı bir yurt olmadığına dikkat çekerken, bakanlığın ancak kendisine kayıtlı yerleri denetleme yetkisi olduğunu savundu. Kaçak yurdun bir derneğe bağlı olduğuna işaret eden yetkililer, derneklerin denetim yetkisinin ise İçişleri Bakanlığı’nda olduğunu kaydetti. Antalya Valiliği ise bu kayıt dışı yurdun neden denetlenmediği sorusuna yanıt vermedi.

BİRDEN FAZLA DAİRE KİRALANMIŞ
Olay bölgesine giden halk.tv.com.tr’nin aktardığı bilgiye göre de cinayetin işlendiği Adıgüzel Apartmanı’nda bulunan beş daire, Antalya İlim ve Kültür Derneği tarafından kiralanmış, en üst kat, bu beş dairenin yemekhanesi olarak kullanılıyordu.

TABELASI SÖKÜLDÜ
Yurt tabelasının söküldüğü, yurdun görevliler tarafından hızlıca tahliye edildiği, dini içerikli kitapların taşındığı, yurtta kalan öğrencilerin bölgedeki KYK yurtlarına gönderildiği aktarıldı. Yurtta kalan öğrenciler, her dairede 7-8 öğrencinin kaldığını ve aylık ödemenin 500 TL olduğunu söyledi.

KAÇAK YURDUN BİNASI BİRİNCİ SINIF EMNİYET MÜDÜRÜNE AİT İDDİASI
İddiaya göre kaynaklar, binanın halen Antalya›da görev yapan birinci sınıf emniyet müdürü unvanlı polis müfettişine ait olduğunu iddia ederken “Burayı bu yurda emniyet müdürünün babası kiraya vermişti” dedi.

CENAZEYİ ALMAYA BABAYLA DERNEK BAŞKANI GİTTİ
Mehmet Sami Tuğrul’un cenazesini almak için memleketinden gelen öğretmen babasına ise derneğin başkanı Barış Kaplan’ın eşlik ettiği öğrenildi. Adli Tıp’tan cenaze alınırken 30’a yakın polisin eşlik ettiğini belirten kaynaklar, babayla kimsenin konuşmasına izin verilmediğini söylediler. Çevredeki esnafın “Kapıdaki polisler sürekli ‘Kimseye konuşmayın, ayrıntı anlatmayın’ diye baskı yapıyor” dediği öğrenildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ŞUBESİNİ AÇMIŞ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya İlim ve Kültür Derneği’nin (ALİMDER) ‘Diriliş Nesli Gençlik Merkezi’ açılışını yaptığı ortaya çıktı. Açılışta kurdele kestiği anlara ait fotoğrafları Twitter hesabından paylaşan Çavuşoğlu’nun, paylaşımına ise “Dualarla açtığımız ALİMDER’in, Alanya’dan Türkiye ve dünya gençliğine #diriliş ruhuyla söyleyecek çok sözü var” notunu düştüğü görüldü.