‘Her yıl 12 bin çocuk iş cinayetlerinde can veriyor’

‘Her yıl 12 bin çocuk iş  cinayetlerinde can veriyor’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, dünyada her yıl ortalama 12 bin çocuğun, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini belirterek, “Türkiye’de çocuklarımız, çocuk işçiliğine mahkumiyetle merdiven altı işlerde ciğerleri...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, dünyada her yıl ortalama 12 bin çocuğun, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini belirterek, “Türkiye’de çocuklarımız, çocuk işçiliğine mahkumiyetle merdiven altı işlerde ciğerleri sönerek, sömürülerek doğuyor” dedi. Ağbaba, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 23 Nisan’ın, çocukları etkisi altına alan eşitsizliğin, yoksulluğun ve ölümün pençesinde kutlanacağını söyledi Ağbaba, dünyada yaklaşık 152 milyon çocuğun eğitim hakkından yararlanamadığını ve kötü koşullarda çalışma yaşamına atılmak zorunda kaldığını ifade etti.
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) verilerine göre, dünyada her 10 çocuktan birinin işçi olarak çalıştığını aktaran Ağbaba, çocuk işçilerin 88 milyonunun erkek, 64 milyonunun kız olduğunu , yüzde 72’sinin tarım, yüzde 16’sının hizmet, yüzde 12’sinin ise sanayi sektöründe çalıştığını söyledi.