HER ZAMAN ÇİRKİNLER KAZANMAZ

Futbolda çirkin adamlar, futbolu çirkinleştiren adamlar vardır. Lucescu da futbolu en çirkin haliyle oynatan isimlerden birisi. Bunu biliyoruz, alıştık. Bu maçta da elinden geleni yaptı sevimsiz Romen ve oyuncuları…Böyle çirkin adamları yenmenin tadı da ayrı oluyor, bırakın şimdi yatsınlar sabaha kadar yerde.

Lucescu oynatmama stratejisiyle çıktı yine sahaya. Bu stratejiye sözümüz yok da rakibi nasıl oynatmayacağınız önemli. Her fırsatta faul yapmak, rakip sana dokunmasa bile yatmak, yuvarlanmak, ağlanmak iyi futbola yakışmıyor. Lucescu ve onun gibi sevimsizlerin mirası bu çirkinlikler maalesef bizim ligimizde de var. Umarım bir gün kurtuluruz.

İlk 10 dakikada hakem Lucescu’nun taktiğini çözene kadar üç sarı kartlık pozisyonu seyretti, dördüncü pozisyonda mecburen ilk sarı kart çıktı.

Fauller ilk dakikalarda Fenerbahçe’nin tempo tutmasını engellerken, 15. Dakikadan sonra Ferdi ve Crespo’nun olağanüstü çabalarıyla topa ve oyuna hakim olmaya başladı Sarı Lacivertliler. Orta sahada Arao da Crespo’ya destek verip takımı ileri itince, öndeki Pedro ve King de rakibe etkili baskı yapmaya başladı.

Ferdi ve Rossi sağdan yaptıkları hızlı çıkışlarla pozisyon üretmeye başlarken, sol kanattan da Alioski ve Joshua King Kiev’i rahatsız etmeye başladı. Yaratılan üç dört pozisyondan gol çıkmasa da 35’de duran topla ilk gol bulundu.

İlk yarı için Crespo ve Arao’nun geçen yılın merkez ikilisi Crespo-Zajc kadar etkili olmaya başladığını söylemek mümkün.

Kiev geriye de düşmenin etkisiyle ikinci yarıya oynama isteği ile çıktı. Fenerbahçe ikinci yarıda da tempolu ve etkili çıksa da Pedro ve King biraz da yorulmanın etkisiyle yetersiz kaldılar.

Jesus bu ikiliyi değiştirmeye hazırlanırken, Kiev neredeyse ilk kaleyi tutan şutla golü buldu. Kaleci Altay’ın yediği bu golü çok iyi incelemesi ve çalışması gerektiğini söylemek yanlış olmaz…

Beraberlikten sonra Jesus, vakit kaybetmeden Valencia, İrfan Can ve Batshuayi’yi oyuna alarak hücum üçlüsünü değiştirdi. Keşke bunu gol yemeden önce yapabilseydi.

Beraberliği bulan Lucescu yine oynamaktan vazgeçip oynatmama taktiğine dönse de, her zaman kötüler ve çirkinler kazanmıyor. Son dakikalarda son transfer Batshuayi’nin golüyle Fenerbahçe üç puanı kazandı. Batshuayi kendisine sahip çıkan tribünlere “hoşbulduk” dedi.

Eger Jesus defansta ve orta sahada yakaladığı uyumu ve etkinliği hücum hattında da yakalarsa Fenerbahçe’de her şey çok daha iyiye gidecek.

Lucescu’ya söyleyecek çok şey yok. Her gittiği yerde bu çirkinliği sergileyen bu adama Allah’tan Ukraynalılar sadece futbol sahasında uyuyor, Ruslarla da böyle savaşsalar hiç şansları olmazdı.

Bu arada Kadıköy’de sahaya bir şeyler atma huyundan vazgeçmek gerekiyor. Bu işin sonu kötü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi