Herkes ayrı masal anlatıyor

Herkes ayrı masal anlatıyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grubundaki konuşmasında, Merkez Bankası rezervlerinde kaybolan 128 milyar dolar tartışmalarına yer verdi. Akşener, iktidarın açıklamalarını eleştirerek, “128 milyar...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grubundaki konuşmasında, Merkez Bankası rezervlerinde kaybolan 128 milyar dolar tartışmalarına yer verdi. Akşener, iktidarın açıklamalarını eleştirerek, “128 milyar doları açıklayacağız diye, 128 ayrı masal anlatıyorlar” dedi.
“Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, milletimiz, ‘128 milyar doların’ akıbetini soruyor. O nedenle, biz de, 9 Ocak’tan beri, her fırsatta, her mecrada, aynı soruları soruyoruz. ‘Millet bunca zorlukla mücadele ederken, siz 128 milyar doları ne yaptınız?’ diyoruz. ‘Neden sattınız?’ diyoruz. ‘Ne kadara sattınız?’ diyoruz. ‘Kime sattınız?’” diye konuşan Akşener, şunları söyledi:
“Peki cevap geliyor mu? Allah var, geliyor… Sayın Erdoğan’ın, ekonomi gurusu danışmanlarından biri çıkıyor; ‘Öyle bir para hiç olmadı’ diyor. Bir diğeri çıkıyor, ‘pandemide şu kadar şuna, bu kadar buna dağıttık’ diyor. Bir başkası çıkıyor, ‘milletin cebinde’ diyor. Merkez Bankası Başkanı çıkıyor, tam da bu ucube sisteme layık bir yöntemle, 128 milyar doların bozdurulduğunu itiraf ediyor. Bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanı çıkıyor, ‘Merkez Bankası milleti bilgilendirmeli’ diyor. En son, küçük ortak çıkmış, ‘Daha ne arıyorsunuz? Para, Merkez Bankası’nda’ diyor… 128 milyar doları açıklayacağız diye, 128 ayrı masal anlatıyorlar.”